Moordenaar geliquideerd

Datum
woensdag 3 september 2014
Adres
Pisuissehof
Plaats
Amsterdam

Massod Amin Hosseini (1926) werd door buurtbewoners rond 12.45 uur gevonden, hij zat in de bijrijdersstoel van een grijze Volkswagen Polo en was door het hoofd geschoten. 

Vermoedelijk duurde het enkele uren voordat hij werd gevonden: een getuige had in de nacht van 2 op 3 september een schot gehoord.

De Iraniër Amin Hosseini (het is een dubbele achternaam) werd verdacht van de moord op de Surinaamse ramkraker Alexander 'Alekki' Gillis op 20 februari 2014 te Zaandam, die op zijn beurt een van de daders zou zijn geweest van de liquidatie van de Marokkaanse crimineel Redouan Boutaka en van een mislukte poging tot liquidatie van Gwenette Martha.

Martha werd later alsnog geliquideerd.

Amin Hosseini zou verder betrokken zijn een dodelijke persoonsverwisseling. Volgens de politie was hij de moordenaar van Stefan Eggermont, in 2014. 

Eggermont was niet het beoogde doelwit, dat was Ameur Lkhorf, de broer van een van de slachtoffers van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. Lkhorf reed in eenzelfde auto en woonde in de buurt van de plek waar Eggermont werd doodgeschoten.

Massod Amin Hosseini zou vervolgens vanwege deze blunder zelf zijn vermoord. 

Dennis Mongen - een neef van Gwenette Martha - zou de opdrachtgever zijn geweest (hij overleed in februari 2020 in een Spaanse cel aan een hartaanval).

In december 2018 werd bekend dat Iliass K. (zie kleine foto) in zijn cel was aangehouden op verdenking Amin Hosseini te hebben doodgeschoten. Hij zat al gevangen op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Alex Gillis.

Uiteindelijk werd deze K. veroordeeld voor zijn rol in drie zaken: Gillis, Eggermont en Amin Hosseini. Hij kreeg in januari 2022 levenslang.

In december 2023 ook in hoger beroep.

De rechtbank zag hem als makelaar, als degene die de opdrachten had aangenomen en vervolgens had uitgezet.

Gökhan C. kreeg 24 jaar en 8 maanden voor medeplichtigheid aan de moord op Amin Hosseini (en de moord op Gillis).

(Het Pisuissehof in Osdorp is vernoemd naar liedjeszanger Jean-Louis Pisuisse, die in 1927 samen met zijn vrouw Jenny Gilliams op het Rembrandtplein te Amsterdam werd doodgeschoten door de afgewezen minnaar van Williams, Tjakko Kuiper. De schutter pleegde daarna zelfmoord.)

Slachtoffers

NaamMassod Amin Hosseini
Geboren1988
Overleden3 sep. 2014

Daders/verdachten

NaamIliass K.
Geboren
Overleden
 17,2
KNMI Schiphol – 03-09-2014

Labels

Bijgewerkt: 23-12-2023 13:28

Reacties (0)

Log in om te reageren