Onderwereldfiguur doodgeschoten

Datum
woensdag 3 september 2014
Adres
Pisuissehof
Plaats
Amsterdam

Massod Amin Hosseini (1926) werd door buurtbewoners rond 12.45 uur gevonden, hij zat in de bijrijdersstoel van een grijze Volkswagen Polo en was door het hoofd geschoten. Vermoedelijk heeft het enkele uren geduurd voor hij werd gevonden: een getuige had in de nacht van 2 op 3 september een schot gehoord.

De Iraniƫr Amin Hosseini (het is een dubbele achternaam) werd verdacht van de moord op de Surinaamse ramkraker Alexander 'Alekki' Gillis op 20 februari 2014 te Zaandam, die op zijn beurt een van de daders zou zijn geweest van de liquidatie van de Marokkaanse crimineel Redouan Boutaka op 22 april 2012 in The Shisha Lounge in de Van Woustraat.

Amin Hosseini zou verder betrokken zijn bij de reeks liquidaties die op 18 oktober 2012 begon met de dood van de Marokkaan Najeb Bouhbouh in Antwerpen.

Bouhbouh was een jeugdvriend van Gwenette Martha, die eerder in 2014 in Amstelveen werd doodgeschoten.

Diverse liquidaties volgden en op 18 augustus j.l. werd op de Borneokade in Amsterdam-Oost de Nederlands-Marokkaanse Derkaoui Elarbi Ben van der Meijden (34) geliquideerd. Hij zou een van de daders zijn geweest van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, eind 2012.

Eind augustus werd bij Marbella de 36-jarige Samir 'Scarface' Bouyakhrichan uit Amsterdam geliquideerd, maar of die laatste liquidatie iets met de reeks te maken heeft is nog onduidelijk.

Overigens past het ene schot waarmee Amin Hosseini werd vermoord niet bij de vele kogels die in de reeks werden afgevuurd.

(Het Pisuissehof (Osdorp) is vernoemd naar liedjeszanger Jean-Louis Pisuisse, die in 1927 samen met zijn vrouw Jenny Gilliams op het Rembrandtplein te Amsterdam werd doodgeschoten door de afgewezen minnaar van Williams, Tjakko Kuiper. De schutter pleegde daarna zelfmoord.)


Slachtoffers

NaamMassod Amin Hosseini
Geboren1988
Overleden3 sep. 2014
 17,2
KNMI Schiphol – 03-09-2014

Bijgewerkt: 15-08-17 15:35

comments powered by Disqus