Wie vermoordde Mariëlle Markgraaff?

Datum
maandag 22 februari 2016
Adres
Bakelsedijk
Plaats
Helmond

De 37-jarige Mariëlle Markgraaff uit Helmond - moeder van twee kinderen - werd op 22 februari zwaargewond naast een fietspad aangetroffen en overleed ter plaatse. 

De politie hield een verdachte aan: portier Dennis K. (35), een bekende van het slachtoffer. 

Voor de familie van K. was het slachtoffer een volkomen vreemde toen haar naam in de media verscheen. Zijn arrestatie was dan ook een grote verrassing voor zijn vader, vertelde hij aan Omroep Brabant. 

'Wij hadden tot haar dood nog nooit van haar gehoord. Verhalen dat ze samen iets hadden, horen wij nu voor het eerst. We zijn echt met stomheid geslagen.' 

'We hebben niets aan Dennis gemerkt en wisten helemaal niet dat hij haar überhaupt kende.'

De familie stelde dat K. een normale jongen is, actief in het verenigingsleven te Helmond en nog nooit met de politie in aanraking gekomen. 

'We geloven dan ook niet dat hij er iets mee te maken heeft. Helaas hebben we hem na de aanhouding niet kunnen zien. We horen maar niks van politie en justitie.'

Niet lang daarna liet de politie K. weer vrij.

Mariëlle Markgraaff was kort na 22.00 uur gevonden door bewoners van het woonwagenkamp aan de Bakelsedijk. Ze had een hoofdwond. Men heeft nog geprobeerd haar te reanimeren, maar ze overleed voor hulpverleners arriveerden.

De vrouw lag in scheiding.

In 2018 werd in Opsporing Verzocht nog eens aandacht aan de zaak besteed. Het leverde vier tips op, maar niet de dader.

Wat er precies is gebeurd, is dus nog steeds onbekend. Het slachtoffer had zojuist haar moeder op het kamp bezocht en liet de hond uit.

Slachtoffers

NaamMariëlle Markgraaf
Geboren
Overleden22 feb. 2016
 6,4
KNMI Volkel – 22-02-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 11:54

Reacties (0)

Log in om te reageren