Hij speelde vliegtuigje met haar

Datum
zaterdag 20 februari 2016
Adres
Plaats
Hengelo

De 34-jarige Hans ter H. werd aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn negen maanden oude dochter Aniek. 

Het meisje werd zaterdag 20 februari naar het ziekenhuis gebracht, waar ze de volgende dag overleed. 

De politie vermoedde een niet-natuurlijke dood en forceerde de voordeur van de woning om sporenonderzoek te kunnen doen. Dat onderzoek leidde tot de aanhouding van de vader. 

In mei 2016 werd een reconstructie gehouden. ook al omdat Ter H. wisselende verklaringen aflegde. Eerste verklaarde hij dat Aniek een epileptische aanval had gekregen, later dat hij vliegtuigje met haar had gespeeld en dat ze toen uit zijn handen was gevallen.

Een fataal ongeluk dus.

Daar stond tegenover dat hij een telefoon onder handbereik had, maar niet zelf 112 belde. Ook zou hij getuigen hebben gevraagd hun verklaring aan te passen.

Tijdens de zitting smeekte moeder Nicole hem de waarheid te vertellen. Maar de vraag is of hij dat deed. Opnieuw speelde hij vliegtuigje en opnieuw viel het kind uit zijn handen...

Het Openbaar Ministerie eiste in ieder geval 6 jaar voor doodslag. Een patholoog-anatoom had diep in het hoofd van Aniek kneuzingen vastgesteld. Te diep om veroorzaakt te zijn door een val. 

De rechtbank veroordeelde Ter H. tot een veel hogere straf: 10 jaar. Volgens de rechtbank is zwaar geweld toegepast op een weerloze baby en heeft Ter H. geen professionele hulp ingeschakeld.

Bovendien loog Ter H. over de toedracht en gaf hij ook na de dood van de baby geen openheid van zaken.

Slachtoffers

NaamAniek
Geboren
Overleden20 feb. 2016

Daders/verdachten

NaamHans ter H.
Geboren
Overleden
 7,1
KNMI Twenthe – 20-02-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 11:53

Reacties (0)

Log in om te reageren