Vrouw steek haar partner dood

Datum
donderdag 11 juni 2015
Adres
Dovenetelstraat
Plaats
Amsterdam

De 41-jarige Mark Ebbinkhuijzen raakte op zondag 11 juni 2015 bij een steekpartij zwaargewond en overleed een dag later 's avonds in het ziekenhuis. Agenten zagen de man - hij werkte als schoonmaker - in de gang liggen en hielden een 50-jarige vrouw aan, Anna Marie H., met wie het slachtoffer samenwoonde. De twee hadden volgens buurtbewoners al jaren regelmatig ruzie. Een woordvoerder van de politie spreekt van een huiselijke twist. Beiden waren stevige drinkers.

H. verklaarde dat ze door hem regelmatig was mishandeld, maar buren schetsen een ander beeld van de vrouw: zij was degene die mishandelde. Op een van de getuigen maakte ze zelfs een agressieve indruk. Een andere had eens gezien dat zij hem in het gezicht sloeg en dat hij niets terugdeed.

De verdachte verklaarde verder dat het slachtoffer in de keuken messen zou hebben klaargelegd en hebben gezegd: 'Doe het dan.'

Het is een verklaring die haar kan opbreken, want doet stelt tegelijk dat het noodweer was. Als hij die messen heeft klaargelegd, heeft ze juist tijd gehad om erover na te denken. Het OM eiste 9 jaar gevangenisstraf.

Het is de tweede moord in de Dovenetelstraat. Op 20-huis - ernaast dus - werd in november 1998 de 54-jarige Michael Alleyne uit Trinidad vastgebonden en dood op zijn bed aangetroffen. Hij was een bekende verschijning: als ‘Mickey de steeldrummer speelde hij onder het Rijksmuseum. Minder bekend was dat hij coffeeshops schoonmaakte en ook zelf in drugs handelde, zij het in geringe hoeveelheden. De zaak werd nooit opgelost, maar vermoedelijk werd hij vermoord door mannen die hem eerder met vals geld hadden betaald.

Slachtoffers

NaamMarcus Leonardus E.
Geboren1973
Overleden11 jun. 2015
 17,6
KNMI Schiphol – 11-06-2015

Labels

Bijgewerkt: 21-08-2017 11:52

Reacties (0)

Log in om te reageren