Crimineel Mario Magan Tier doodgeschoten

Datum
zondag 8 februari 2015
Adres
Bertelmanstraat
Plaats
Amsterdam

Magan Tier (Amsterdam, 30 oktober 1969) werd kort na middernacht onder vuur genomen toen hij in zijn auto zat. De schutter schoot dwars door het zijraam en trof hem met verschillende kogels. De politie spreekt van een liquidatie. Het slachtoffer - hij woonde afwisselend in Amsterdam en Marbella - was een bekende van haar. Hij werd verdacht van grootschalige drugshandel, meldt Het Parool (dat de naam als eerste bracht). Getuigen hoorden een achttal schoten en zagen een 'Marokkaans uitziende man' van ongeveer 1.80 m lang vluchten in de richting van de Des Présstraat, maar de politie spreekt inmiddels van een donkergetinte, mogelijk negroïde man. De schutter zou een rode jas hebben gedragen. Later werd een jas van die kleur gevonden op de Marathonweg.

Magan Tier - bijgenaamd Bolle Mario - was een grote speler in de drugshandel. Later dit jaar had hij zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de invoer van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Rotterdam. Zuid-Amerika was bekend terrein voor hem: zijn vader kwam uit Bolivia. Hij was verder een goede bekende van de vorig jaar geliquideerde Ali Agkün en Gwenette Martha. Maar wat dat zegt,is vooralsnog onduidelijk. Volgens de NOS was hij een jeugdvriend van de crimineel Delano B.

Magen Tier werd genoemd als een van de daders van de moord op de Surinamer Nekke Green, die net als Magan Tier afwisselend in Amsterdam en Marbella woonde en in 2011 spoorloos verdween toen hij in Spanje was. Later werd hij doodgeschoten en in stukken gehakt teruggevonden.

Dit jaar moest Magan Tier voorkomen voor grootschalige drugshandel vanuit Zuid-Amerika naar Rotterdam. Daarin zou een motief kunnen liggen.

Het is de vierde moord in Amsterdam dit jaar, waaronder drie liquidaties. Maar zelfs met dit gemiddelde blijft de stad ver onder het aantal moorden in 1998: 65.

Labels:afrekening

Slachtoffers

NaamMario Magan Tier
Geboren1969
Overleden8 feb. 2015

Daders/verdachten

Naamschutter
Geboren
Overleden
 5,1
KNMI Schiphol – 08-02-2015

Labels

Bijgewerkt: 29-01-2023 13:47

Reacties (0)

Log in om te reageren