Man steekt stiefvader dood

Datum
maandag 14 april 2014
Adres
Magalhaensplein
Plaats
Amsterdam

In de vroege ochtend ontstond ruzie op een verjaardagsfeest in het Centro Cultural de Hispanohablantes, een stichting die zich inzet voor de integratie en participatie van Spaanssprekende migranten in Amsterdam. De jarige was de dochter van de 19-jarige Miguel R. Ze was 1 jaar oud geworden.

De politie werd gewaarschuwd en was ook op tijd aanwezig. R. werd staande gehouden, maar rukte zich los en rende weg. Andere agenten hielden de 43-jarige stiefvader van R. staande. Op dat moment sloeg de schoonmoeder van R. de stiefvader in het gezicht. Daarop kwam ook R. aangerend en weer werd hij staande gehouden, maar opnieuw wist hij zich los te rukken en stak zijn stiefvader met een mes in de Willem Schoutenstraat neer. Het slachtoffer werd geraakt in borst en arm en overleed later die nacht in het ziekenhuis.

Tijdens de zitting in januari 2015 verklaarde Miguel dat hij twee alcoholische consumpties had genuttigd en dat zijn stiefvader zijn partner had geslagen. De rechtbank eiste 12 jaar voor moord, het werd 7 jaar voor doodslag.

Zowel het OM als de verdachte ging daarop in hoger beroep. Volgens het OM was het moord, want R. had tijd genoeg voor voorbedachten rade; volgens de verdachte was die 7 jaar een te hoge straf. In hoger beroep luidde de eis 8 jaar.

Slachtoffers

NaamM. Gerritsen
Geboren1970
Overleden14 apr. 2014

Daders/verdachten

NaamMiguel R.
Geboren1994
Overleden
 8,7
KNMI Schiphol – 14-04-2014

Labels

Bijgewerkt: 21-08-2017 11:43

Reacties (0)

Log in om te reageren