Dode bij steekpartij festival

Datum
zondag 28 mei 2023
Adres
Donauweg
Plaats
Amsterdam

De steekpartij vond plaats tijdens het festival Solid Grooves.

Volgens getuigen brak rond 21.20 uur voor het podium een grote vechtpartij uit en raakten diverse mensen gewond.

Een van hen - de 21-jarige Jimmy Schepers uit Diemen - bleef op de grond achter en reageerde niet meer. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

Ook twee mannen van 22 en 24 afkomstig uit Nieuwegein resp. Amsterdam raakten gewond. Zij werden eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

De politie hield later nog op het festivalterrein twee verdachten aan; beiden 20 en beiden uit Amsterdam.

De volgende dag hield ze een derde verdachte aan.

Een aantal mannen zou illegaal het terrein op zijn gekomen door over het hek te klimmen - en wel met bedoeling om dingen te stelen.

Zo zouden ze al een aantal lockers op het terrein hebben opgebroken.

De fatale steekpartij zou het gevolg zijn van een ruzie over (de diefstal van) een zonnebril. Volgens Het Parool zou Jimmy het daarbij hebben opgenomen voor de vriend van zijn zus.

De politie vroeg op 19 juni bepaalde getuigen zich te melden. Op beelden is te zien dat veel mensen met hun mobiel de uiteindelijke ruzie filmen en de politie gaat ervan uit dat ook eerder die avond beelden zijn gemaakt, bijvoorbeeld van andere ruzies of van berovingen.

Solid Grooves is house en techno. Dit lazen we op 2 mei 2023 in Het Parool:

'Engelse house-artiesten doen het goed in Europa en dus komt Pawsa met zijn label Solid Grooves nu voor zijn eigen festival naar Amsterdam.

Eerder kwam hij met het label ook al voor Amsterdam Dance Event naar de stad en wist hij zijn feesten uit te verkopen.

Om nu van het festival - met ook een stage binnen - een succes te maken, heeft Pawsa niet de minste artiesten uitgenodigd.

Zo neemt hij uit Engeland Michael Bibi en Rossko mee. Ook draait de Oekraïense Lola Palmer die in Amsterdam woont en zijn er lokale dj's als Benny Rodrigues, Joëlla Jackson en Julian Anthony te zien.'

Pawsa zal zich deze ouverture herinneren.

Zeker na het lezen van een artikel in Het Parool d.d. 1 juni 2023. Over valse polsbandjes, hekkenklimmers en gewelddadige berovingen.

'Omstreeks zes uur ’s avonds ziet een 19-jarige festivalbezoeker uit Amstelveen drie ‘donkere jongens in trainingspakken’ over het festivalterrein struinen.

Een 19-jarige werd beroofd van 50 euro.

De politie hield uiteindelijk drie mannen aan, van wie er één een fluorescerende jas van het merk Asics droeg, de tweede een zwart trainingspak van hetzelfde merk (kennelijk populair) en de derde een zwart T-shirt van het merk Four.

Dit is de man in de fluorescerende jas:

Arginio E. heet hij. Hij zou gestoken hebben met een stanleymes.

Ook Derzik H. in zijn Four zou gestoken hebben, maar dan met een mes.

Beide messen zijn teruggevonden.

Het mes van Four lag in het gedeelte dat alleen voor de crew toegankelijk was. Niet dat hij daar lid van was: die bandjes waren meervoudig nagemaakt.

Het zwarte trainingspak heet Guillermo G. Het Openbaar Ministerie kon niet vaststellen dat hij een mes in zijn handen had.

Omdat hij geen mes hád, stelde zijn advocaat.

Maar goed, getuigen hadden dan ook gemeld dat hij een schroevendraaier in zijn hand hield...

Alle drie ontkennen gestoken te hebben. Het OM ziet Derzik H. als degene die Jimmy Schepers doodstak.

Wordt vervolgd. Op 14 november 2023.

Bijgewerkt: 25-08-2023 16:13

Reacties (0)

Log in om te reageren