Oud-raadslid Henk Vroegop vermoord

Datum
woensdag 4 januari 2023
Adres
Broeckerhoek
Plaats
Sint Pancras

De 79-jarige Hendrik Vroegop werd rond 14.00 uur gevonden bij een vrijstaande woning aan het einde van een doodlopend weggetje, op de grens met Broek op Langedijk.

Hij was geslagen met een stoel en gestoken met een mes, ergens tussen 13.00 en 14.00 uur.

Inmiddels een 76-jarige man uit Pancras aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de dood van Vroegop moet nog worden vastgesteld.

Het motief is nog onduidelijk. In ieder geval werd in de buurt gefluisterd dat het slachtoffer vaak 'best wel wat' contant geld in huis had.

Maar de leeftijd van de verdachte duidt niet onmiddellijk op roof.

Vanuit gereformeerde overwegingen bood Vroegop verschillende mensen onderdak in de twee huisjes op zijn perceel en in zijn eigen huis.

Of, zoals een buurman het tegenover het Noordhollands Dagblad formuleerde: 'Er woonde van alles daar bij hem in en om het huis.'

Vroegop was ooit gemeenteraadslid van Pancras en paardenliefhebber. Hij had lange tijd een winkel voor paardspullen aan de Bovenweg.

Een man met vlinderdas en Engels hoedje.

Vader van tien kinderen bij verschillende vrouwen. Voor het mishandelen van een van zijn echtgenotes zou hij een gevangenisstraf opgelegd hebben gekregen.

Hij lag onder de carport.

Op 11 januari 2023 maakte burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard en de VVD via nhnieuws.nl bekend dat de moord op Vroegop geen roofmoord was, maar iets persoonlijks.

Of het verstandig is dat burgemeesters zich in de pers uitlaten over lopende politieonderzoeken vragen we ons af/

Want nhnieuws.nl wist ook te melden dat de verdachte op het terrein van Vroegop woonde. Als een van de mensen die Vroegop onderdak bood.

En dat een grote kluis die op het terrein stond door de politie was meegenomen voor onderzoek...

In juni 2023 maakte justitie vervolgens bekend dat de verdachte er ook van wordt verdacht 2900 euro van Vroegop te hebben gestolen.

Dus, burgemeester...

Bijgewerkt: 10-09-2023 10:39

Reacties (0)

Log in om te reageren