Jiar Kakesouri doodgeschoten

Datum
vrijdag 4 november 2022
Adres
Hildo Kropstraat
Plaats
Almere

De schoten vielen rond 22.15 uur, agenten troffen het slachtoffer zwaargewond op straat aan.

Jiar Kakesouri (25) was nog aanspreekbaar, maar overleed de volgende dag.

Volgens getuigen vluchtten twee of meer mannen richting de Marcel Duchampstraat.

Buurtbewoners stelden tegenover Omroep Flevoland dat ze al geruime tijd last hadden van 'rondhangende drugsdealers' in de wijk.

'Ze dealen zelfs overdag als de kinderen op het schoolplein spelen.'

Dat schoolplein hoort bij basisschool De optimist.

Volgens Opsporing Verzocht had Jiar Kakesouri die avond een ontmoeting met onbekenden. 'Jongeren' en 'een groep mannen' noemde het programma die.

Volgens de politie gingen in Almere namen rond van deze jongemannen. Die verhalen wilde ze graag horen.

Het onderzoek - misschien wel die verhalen - bracht de politie bij vier woningen in Belgiƫ en Nederland en op 9 november 2022 werd in Utrecht de 18-jarige J. el G. aangehouden.

G. was al voor de moord een bekende van politie en justitie. In 2020 was hij nog veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

Hij zou verder handelen in softdrugs, medicijnen en vrouwen - althans: hij zou een meisje van 17 als prostituee hebben aangeboden.

Kakesouri daarentegen, was een buurtvader met verantwoordelijkheidsgevoel - aldus mensen die hem kenden. Hij had geen strafblad, handelde niet in drugs.

Integendeel, hij sprak de hangjongeren in de buurt geregeld aan op hun gedrag en vooral de gevolgen van dat gedrag voor anderen.

Hij had een Iraanse achtergrond en wilde - net als zijn moeder - in de zorg gaan werken. Die avond kwam hij van zijn gebruikelijke bokstraining.

De rechtszaak was in juli 2023. De verdachte verklaarde dat hij door Kakesouri was lastiggevallen. En dat Kakesouri hem een klap in het gezicht had gegeven.

Daarop trok El G. zijn vuurwapen, een omgebouwd alarmpistool. Maar borg dat ook weer op.

En trok het weer nadat hij opnieuw een klap in zijn gezicht had gekregen.

Het Openbaar Ministerie eiste 11 jaar. Vanwege het gepleegde delict, vanwege zijn strafblad en vanwege het feit dat hij het slachtoffer hulpeloos heeft achtergelaten.

De rechtbank veroordeelde J. el G. tot 10 jaar. Voor doodslag. Omdat hij zijn vuurwapen na de eerste klap had doorgeladen.

Bijgewerkt: 11-09-2023 09:25

Reacties (0)

Log in om te reageren