Man in rijdende auto beschoten

Datum
dinsdag 5 juli 2022
Adres
Parallelweg LS
Plaats
Hengelo

De politie kreeg de melding dat iemand met zijn auto - een lichtgrijze Fiat Panda - tegen een lantaarnpaal was gereden.

Ze dacht aan een ongeluk, maar stelde door onderzoek vast dat de automobilist - de 32-jarige Musa Ata uit Hengelo - was beschoten.

Volgens rtvoost.nl - dat als eerste met de naam van het slachtoffer kwam - werd Ata in de Trijpstraat beschoten, voor flat 't Gols. 

De Trijpstraat is een zijstraat van de Parallelweg LS. 

Daarna wist Ata nog de straat uit te rijden en vervolgens linksaf te slaan, de Parallelweg LS op. Vervolgens reed hij rechtdoor het gedeelte van de Parallelweg LS in dat alleen voor fietsers bestemd is.

Een woordvoerder de politie bevestigde later het bericht van rtvoost.nl aangaande de plaats van beschieting.

Ata stond volgens rtvoost.nl bekend als iemand die alles deed om aan drugs te komen, van stelen tot oplichten. Dat is hem nu mogelijk duur komen te staan.

Weer later werd in de Industriestraat een donkere personenwagen aangetroffen met een lekke band. De politie deed ter plaatse onderzoek naar sporen.

De vraag is natuurlijk: overleed het slachtoffer aan schotwonden of als gevolg van het rammen van die lantaarnpaal. 

Hoe dan ook, op 11 juli 2022 arresteerde de politie een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij werd aangehouden in een woning in Enschede.

In augustus 2022 werd een tweede verdachte aangehouden, in een woning in de Weverstraat in Enschede: hoofdverdachte Gaytano G. (20).

Musa Ata was overigens een bekende van politie en justitie. Hij was al veroordeeld voor geweldsdelicten toen hij in 2010 een gevangenisstraf van 3,5 jaar kreeg voor zijn aandeel in twee gewapende overvallen, op een Chinees restaurant en op een tankstation.

Zijn vrouw stond op punt te bevallen toen hij stierf.

De letters LS achter Parallelweg staan overigens voor Lokaal Spoor.

Er is ook een Parallelweg SS.

Bijgewerkt: 23-10-2022 20:58

Reacties (0)

Log in om te reageren