Dode in woning

Datum
maandag 30 mei 2022
Adres
Pandersakker
Plaats
Epe

De melding kwam om 17.25 uur bij de politie binnen. 

In de woning troffen agenten het slachtoffer aan, een 51-jarige man uit Epe. Hij was de bewoner van het huis.

Volgens buren werd hij neergestoken.

Een 29-jarige man uit Zwolle werd ter plaatse als verdachte aangehouden. Hij zou zelf de politie hebben gebeld.

Zijn hechtenis werd een paar dagen later verlengd. 

Volgens berichten in diverse kranten omdat er kans op herhaling zou zijn en omdat het een misdrijf betreft waar 12 cel jaar of meer op staat.

En wij maar denken dat hechtenissen doorgaans worden verlengd als er voldoende aanwijzingen bestaan dat de verdachte de dader is.

Achter het complex met twee woningen boven elkaar staat een groot aantal koffiebekertjes op hun kop in een lange rij. Die zijn daar door de politie geplaatst om sporen veilig te stellen, vermoedelijk bloedsporen.

Een dag later meldde het Algemeen Dagblad dat de sociale cohesie in de buurt beperkt is. Zo weet niemand echt wie het slachtoffer was.

Dat ze elkaar daar niet goed kennen, heeft onder meer te maken met het grote verloop van huurders. 

Het zijn kleine woningen: 42 vierkante meter.

In ieder geval is duidelijk dat het slachtoffer onder begeleiding stond van Stichting Ontmoeting, waarvan de doelgroep bestaat uit 'mensen die op meerdere terreinen zijn vastgelopen'. 

'Dan gaat het over schulden, een verslaving of het ontbreken van een sociaal netwerk. Maar ook ex-gedetineerden of mensen die dakloos zijn geweest. Deze man woonde zelfstandig, maar had wel een ambulante begeleider' - aldus een woordvoerder van de stichting in De Stentor.

Bijgewerkt: 12-06-2022 23:59

Reacties (0)

Log in om te reageren