Zoveelste moord in verkamerde woning

Datum
zondag 17 april 2022
Adres
Minckelersstraat
Plaats
's-Gravenhage

Het slachtoffer - een 44-jarige Pool Andrzej, zonder vaste woon- of verblijfplaats - werd zondagavond rond 20.50 uur gevonden.

Nog diezelfde avond hield de politie een 39-jarige man aan. Ook hij was zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

En later nog twee mannen, van 20 en 49. 

De drie zijn eveneens afkomstig uit Polen, net als de vierde verdachte dat is - alleen werd die werd weer snel vrijgelaten.

Maar hij blijft verdachte.

Het slachtoffer en de 39-jarige verdachte zouden de woning pas een paar weken voor de moord hebben betrokken, maar in die korte tijd al een aardige reputatie inzake bierdrinken en lawaai maken hebben opgebouwd.

Want zo werkt het: je kunt wel ergens wonen, maar als je nergens staat ingeschreven ben je officieel zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Volgens buurtgenoten was de wijk een Poolse enclave. Een Pools cafĂ© tegenover, een Poolse bakker ernaast en een Poolse supermarkt een paar meter verderop.

En de woningen zijn er overbevolkt. In de woonkamers liggen matrassen. Met andere woorden de zoveelste moord in een verkamerde woning dit jaar.

De zevende, om precies te zijn. Hier de achtste (hoewel een hotel).

Tijdens een pro forma-zitting werd duidelijk dat het slachtoffer ernstig was mishandeld - en al langere tijd. Zo werd hij aan een ketting om zijn hals door het huis getrokken.

Hij werd geslagen en geschopt, en ze sprongen op zijn lichaam.

De zaak moet inhoudelijk nog worden behandeld.


Bijgewerkt: 18-08-2022 19:56

Reacties (0)

Log in om te reageren