Dode in kofferbak

Datum
woensdag 15 september 2021
Adres
Zilvermeeuw
Plaats
Almelo

De politie vond die middag het lijk van een vrouw in de kofferbak van een witte personenauto die stond geparkeerd bij het ZGT Almelo nadat de 43-jarige eigenaar van die wagen zich gewond in het ziekenhuis had gemeld voor behandeling.

Hij had geprobeerd zelfmoord te plegen.

De vondst van het lijk leidde naar een woning in de Zonnebloemstraat in Almelo, waar de politie urenlang onderzoek deed.

Het slachtoffer in de kofferbak bleek de 56-jarige bewoonster van het pand: Alexandra Rozeman.

Kortweg Sandra.

De gewonde man haar partner, Floris van V.

Een stel van wie de buurt alleen kon melden dat hij 's avonds de honden uitliet en zij wel eens zat te roken in de tuin.

Dat zal hasj zijn geweest. Rozeman had drie jaar eerder in de gemeenteraad gepleit voor legalisering van wietteelt thuis voor medicinale doeleinden.

Ze maakten steeds vaker ruzie. 

Volgens Tom Meerbeek van RTV Oost vooral over corona en het vaccinatiebeleid van de overheid. 

'Het slachtoffer had haar vriend verboden nog langer met gevaccineerden om te gaan, onder wie zijn eigen ouders. Ook zag hij zich genoodzaakt te stoppen met zijn grote passie: de muziek en zijn zo geliefde hardrockband.'

De honden werden opgevangen.

Tijdens een pro forma-zitting bleek dat Van V. zijn vriendin met een honkbalknuppel had geslagen.

En dat Sandra zijn ex was.

Althans: Van V. verklaarde dat hij waarschijnlijk had geslagen nadat hij was vergiftigd met iets in de wietolie die hij van de nieuwe liefde van Sandra had gekregen.

Tijdens de zitting werden details bekend. Van V. had zijn ex vier plastic zakken over haar hoofd getrokken en toen met een honkbalknuppel tegen dat hoofd geslagen.

Dat was een dag nadat hij haar met haar minnaar in bed had aangetroffen.

Van V. is autistisch, maar de deskundigen waren het er niet over eens of die stoornis van invloed was op zijn gedrag die dag.

Het Openbaar Ministerie eist 12 jaar. Geen tbs. De rechtbank veroordeelde Van V. conform.

Bijgewerkt: 03-06-2022 16:04

Reacties (0)

Log in om te reageren