Adnan schoot op een wolk

Datum
woensdag 25 augustus 2021
Adres
Scherpenkampweg
Plaats
Nijmegen

Het slachtoffer - de 37-jarige Tim Eppink - werd rond 23.00 uur aangetroffen in een woning in de wijk Kinderdorp Neerbosch, nadat omwonenden drie harde knallen hadden gehoord. 

Hij was een van de bewoners.

Twee dagen later hield een arrestatieteam van de politie in Arnhem de 23-jarige man Adnan A. uit Nijmegen aan. Hij was een huisgenoot van het slachtoffer. Buren hadden hem zien wegrijden op zijn scooter.

Ooit was Neerbosch een dorp, later werd het een wijk van Nijmegen waar in het vierkant dat de Scherpenkampweg vormt, wezen werden opgevangen. 

Later werd een gedeelte van de wijk ingericht voor autisten. 

Nu huren de bewoners via Together Wonen, 'een woonvorm voor alle doelgroepen uit de samenleving' (aldus de website). 'Onze doelstelling is om in leegstaande gebouwen als zorginstellingen, kantoren en scholen unieke woongemeenschappen te creƫren, bestemd voor o.a. jong en oud, samen en alleen, al of niet werkend of studerend, in alle leeftijdscategorieƫn en waar mogelijk in samenwerking met organisaties, die hulp en ondersteuning bieden aan mensen in hun plaatselijke leefomgeving.'

Tijdens een pro forma-zitting verklaarde verdachte Adnan A. dat hij schoot op een donkere wolk die hem achtervolgde en bedreigde.

Hij had al vier jaar last van psychische problemen.

Hoe hij aan de Glock kaliber 9 mm kwam, wilde hij niet vertellen. Wel dat het wapen van hem was.

Slachtoffer Tim Eppink leed aan absence, wat maakte dat hij af en toe een kwartier van de wereld was, afspraken niet nakwam of pas uren te laat - maar dan zonder de pizza's die hij mee zou nemen.

De Gelderlander schreef uit uitgebreider portret van hem (achter een betaalmuur).

Op zijn begrafenis zong de broer van Tim een nummer van Acda en De Munnik: Zwerver met een wekker. Hier te horen op Youtube 

'God heeft zich weer een keer vergist.'

Tijdens de rechtszaak stelde A. dat hij jarenlang - vermoedelijk ook al vier jaar - gestalkt en gehackt werd. 

'Ik was ervan overtuigd dat ik verkracht en vermoord zou worden. Ik heb meerdere wapens gehad, omdat ik me dan veiliger en krachtiger voelde.'

Zo citeerde De Telegraaf hem.

Na de moord werd hij wakker in een park. 'Ik ben naar mijn moeder gegaan omdat ik haar miste en niet wist wat ik moest doen. Daar ben ik voor de deur opgepakt.'

De rechtbank veroordeelde hem conform tot tbs met dwangverpleging. Volgens de rechtbank was Adnan A. volledig ontoerekeningsvatbaar ten tijde van de moord en dus kon de rechtbank hem geen gevangenisstraf opleggen.

Bijgewerkt: 14-06-2022 14:33

Reacties (0)

Log in om te reageren