Man doodgeschoten, huisgenoot opgepakt

Datum
woensdag 25 augustus 2021
Adres
Scherpenkampweg
Plaats
Nijmegen

Het slachtoffer - de 37-jarige Tim - werd rond 23.00 uur aangetroffen in een woning in de wijk Kinderdorp Neerbosch, nadat omwonenden drie harde knallen hadden gehoord. 

Hij was een van de bewoners.

Twee dagen later hield een arrestatieteam van de politie in Arnhem een 23-jarige man uit Nijmegen aan. Hij was een huisgenoot van het slachtoffer. Buren hadden hem zien wegrijden op zijn scooter.

Ooit was Neerbosch een dorp, later werd het een wijk van Nijmegen waar in het vierkant dat de Scherpenkampweg vormt, wezen werden opgevangen. 

Later werd een gedeelte van de wijk ingericht voor autisten. 

Nu huren de bewoners via Together Wonen, 'een woonvorm voor alle doelgroepen uit de samenleving' (aldus de website). 'Onze doelstelling is om in leegstaande gebouwen als zorginstellingen, kantoren en scholen unieke woongemeenschappen te creëren, bestemd voor o.a. jong en oud, samen en alleen, al of niet werkend of studerend, in alle leeftijdscategorieën en waar mogelijk in samenwerking met organisaties, die hulp en ondersteuning bieden aan mensen in hun plaatselijke leefomgeving.'

Tijdens een pro forma-zitting verklaarde de verdachte dat hij schoot op een donkere wolk die hem achtervolgde en bedreigde.

En er zijn aanwijzingen dat hij al eerder psychische problemen had.

Hoe hij aan de Glock kaliber 9 mm kwam, wilde hij niet vertellen. Wel dat het wapen van hem was.

Bijgewerkt: 30-03-2022 15:00

Reacties (0)

Log in om te reageren