Mohammed Alarasi geliquideerd

Datum
dinsdag 14 januari 2014
Adres
De Brand
Plaats
Amersfoort

De schoten vielen om 22.05 uur op de parkeerplaats voor sportschool De Pellikaan. Het slachtoffer was de 22-jarige Mohammed Alarasi.

Zeven kogels hadden hun doel getroffen.

Kort na de liquidatie werd op de Larixlaan in Leusden een brandende auto aangetroffen, naar later bleek de vluchtauto. Een BMW uit de 5-serie.

Om precies te zijn: een 550i.

Een reconstructie wees uit dat twee mannen op Alarasi hadden geschoten en de vluchtauto werd bestuurd door een derde man.

Al snel ging het verhaal dat de schutters zich in het doelwit hadden vergist. Ze zouden niet Alarasi hebben moeten liquideren, maar Samir Jabli.

Ook die kwam uit Amersfoort. Hij was met Alarasi bevriend, ze trainden bij dezelfde sportschoot en reden soms in dezelfde auto.

Deze Jabli had drugs gestolen - althans: werd daarvan beschuldigd.

Het vermoeden dat Jabli het eigenlijke doelwit was, werd versterkt toen ook Jabli werd doodgeschoten, voor het huis van zijn ouders.

Nog datzelfde jaar.

In september 2019 werd bekend dat kroongetuige Nabil B. had verklaard dat Ridouan Taghi - de man die geen introductie behoeft - achter de moorden op Alasari en Jabli zat.

Taghi was toen nog voortvluchtig.

In augustus 2021 meldde De Telegraaf dat op een van de hulzen die na de moord op Jabli op de plaats delict waren achtergebleven, dna van Taghi zat.

En dat de kogels afkomstig waren uit een opslag van wapens en munitie die aan Taghi werd gelinkt.

En dat een van de spotters die Alasari hadden afgelegd, ook aan Taghi was te linken: Jaouad 'Joey' W., wiens neef Peter R. de Vries doodschoot. Althans daar van verdacht wordt.

Wordt vervolgd.

Zie hier voor de moord op Jabli.

In november 2023 maakten politie en justitie bekend dat ze beide zaken hebben heropend.

Labels

Bijgewerkt: 22-11-2023 08:55

Reacties (0)

Log in om te reageren