Gedood en in brand gestoken

Datum
zondag 23 mei 2021
Adres
Doorniksestraat
Plaats
's-Gravenhage

De 23-jarige Renée Barendregt uit Den Haag werd om 3.50 uur gevonden vlak bij de kruising met de Pompstationsweg, vernoemd naar het pompstation daar maar bekend vanwege de gevangenis ertegenover.

Ze was de tweede speelster van Ladies Xtreme, het dameselftal van de Haagse rugbyvereniging HRC, die werd vermoord. In 2012 werd Ximane Pieterse (15) doodgestoken.

De politie kon niet onmiddellijk zeggen of er sprake was van een misdrijf, maar hield de volgende dag de 41-jarige Ferry T. aan - eveneens afkomstig uit Den Haag - en meldde dat ze een misdrijf vermoedt.

De man werd aangehouden na de doorzoeking van een bedrijfspand van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Treilerweg in Scheveningen en een naastgelegen woning.

Hij werd afgevoerd in een wit pak en met een stoffen skibril op. 

Een scooter en een bedrijfswagen werden in beslaggenomen. De wagen was een vuilniswagentje.

Bij een aantal bierblikjes - althans blikjes - op de plaats delict had de politie pylonen gezet. Ze lagen midden op de weg, vlak bij een oud model Ford Transit, die langs de kant van de weg stond geparkeerd.

Vaststaat dat Renée en haar rugbyteam het seizoen die dag hadden afgesloten met een kroegentocht. Om 3.46 uur werd de brandweer gebeld en om een ambulance gevraagd.

Het bleek de moordenaar van Renée haar lichaam in brand had gestoken.

Rugbyen, fietsen, schaatsen, snowboarden, skiën, zeilen - ze mocht het om een of andere reden niet meer. 

In augustus 2021 bleek dat Renée Barendregt door messteken in het hoofd en de romp was gedood. 

Op een mes met bloed dat ter plaats werd gevonden, zat het dna van Ferry T.

Hoe ze haar moordenaar die avond of nacht heeft ontmoet, is nog onduidelijk. Ferry T. zal in ieder geval in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht.

Bijgewerkt: 16-08-2021 14:25

Reacties (0)

Log in om te reageren