Man (42) opzettelijk doodgereden?

Datum
dinsdag 24 november 2020
Adres
de Ververt
Plaats
Wijchen

Het 42-jarige Sebastiaan Theloosen liep met zijn vrouw en Jack Russell door de 15e Straat van de wijk De Ververt en maakte een opmerking over het rijgedrag van de bestuurder van een witte Volkswagen Caddy; het is tenslotte een woonbuurt.

Maar die opmerking zinde de chauffeur kennelijk niet, want hij reed zijn opponent aan. Daarna zou hij volgens getuigen nog twee keer over hem heen zijn gereden.

De vragen zijn nu: deed hij dat opzettelijk en had hij daarbij de opzet Sebastiaan te doden?

Agenten zagen de Volkswagen Caddy later die avond in Beuningen over de Verlengde Wilhelminalaan rijden. De wagen werd klemgereden en de bestuurder vluchtte, maar kon na een korte sprint worden aangehouden.

Het was de 18-jarige Tarik O. uit Woerden. Hij had die avond pakketjes bezorgd, onder meer voor bol.com. Ook in De Ververt. De bewoner bij wie hij kort tevoren een pakketje had bezorgd, verklaarde dat hij niet gestrest was,

Het slachtoffer woonde in de buurt. Hij Was getrouwd en liet twee kinderen na.

In een tweet gaf de politie overigens al een voorlopig antwoord op de vraag of het een ongeluk was of een bewuste actie: 'We doen onderzoek naar de aanleiding en het motief.'

Bij een ongeluk heeft de 'dader' doorgaans geen motief...

En het bleek een bewuste actie, zo werd in februari 2021 duidelijk: eerste reed Tarik O. zijn slachtoffer aan en sleurde hem mee op de motorkap. 

Toen het slachtoffer onder de wagen terechtkwam, reed O achteruit en vervolgens weer vooruit.

Wetende dat Sebastiaan Theloosen daar lag.

 7,7
KNMI Volkel – 24-11-2020

Labels

Bijgewerkt: 25-02-2021 15:37

Reacties (0)

Log in om te reageren