Plan B

Datum
vrijdag 20 november 2020
Adres
Cronjéstraat
Plaats
Arnhem

De schoten vielen tegen 17.00 uur vlak bij het spoorviaduct dat leidt naar de Willemstraat. Reanimatie mocht niet meer baten. 

Het slachtoffer - kunsthandelaar Herman Brinkert - had zijn zwarte Jeep net op de stoep geparkeerd toen hij werd doodgeschoten. 

De lichten brandden nog.

De aanleiding tot de schietpartij is nog onduidelijk. Hoewel...

Op het eerste gezicht (Facebook) was het slachtoffer prettig gestoord. 

Maar op datzelfde Facebook werd hij eind 2019 uitgemaakt voor oplichter en 'kunsthandelaar' - de aanhalingstekens moesten suggereren dat hij geen echte kunsthandelaar was. 

Althans geen verstand van kunst had.

Althans een oplichter was.

Volgens boevennieuws.pro (en later De Telegraaf) stonden de moorden op een 74-jarige man in Amersfoort eerder die dag en de moord op Herman Brinkert met elkaar in verband. 

En volgens mensen die op het verhaal van boevennieuws.nl reageerden had een inval van de politie in de nacht na de twee moorden ook met die moorden te maken.

Die nacht deed de politie namelijk een inval in het pand Jansbinnensingel 25 in Arnhem. Daar was het kantoor van incassobureau Plan B gevestigd. Eigenaar van Plan B was Cees J., die in maart 2019 nog te zien was in het programma van Harry Mens (hier de beelden. Wacht, ze zijn van internet gehaald).

In dat interview werd duidelijk dat de incassopraktijken van Cees J. niet voldeden aan de standaard door de beroepsgroep voorgeschreven. 

Duidelijk was al dat je niet bij Harry Mens moet aanschuiven wil je wat ouder worden. 

Toen de politie bij Cees J. binnenviel, trad Plan C in werking: zelfmoord. De politie trof J. zwaargewond in zijn kantoorwoning aan, hij overleed korte tijd later. 

In het pand werd ook een wietplantage gevonden.

In een persbericht d.d. 22 februari 2021 meldde de politie de Cees J. inderdaad beide moorden had gepleegd. Zij zouden hem nog geld schuldig zijn. 

En Brinkert zou ook diverse kunstenaars geld schuldig zijn geweest.

 4,2
KNMI Deelen – 20-11-2020

Labels

Bijgewerkt: 22-02-2021 18:28

Reacties (0)

Log in om te reageren