Pool doodgestoken, man aangehouden

Datum
vrijdag 20 november 2020
Adres
Sara Burgerhartstraat
Plaats
Amsterdam

De 29-jarige Pool werd om 0.45 uur neergestoken vlak bij een hostel en overleed ondanks reanimatie. 

De verdachte vluchtte naar station Sloterdijk, waarna hij kennelijk de trein naar Zwolle nam. Althans: daar moest overstappen. Maar op het station kon hij in de boeien worden geslagen. 

Hij bleek ook 29.

De moord kwam een dag na het bericht dat een verdachte was opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een andere Pool, in augustus 2020.

Maar dat lijkt toeval. Volgens getuigen in Het Parool woonde de dader ook in het hostel en bezorgde hij 's nachts voor Deliveroo. 

De plaats delict is zo ongeveer de ingang van het Dutchies hostel, met slaapzalen tot tien bedden. Het complex staat aan de Krelis Louwenstraat, maar het hostel gebruikt de achteringang aan de Sara Burgerhartstraat. 

Ooit zat hier Elsevier, nu telt het pand behalve het hostel onder meer 245 studentenwoningen.

Het was de tiende moord in 2020 in Amsterdam. Het laagste aantal moorden en doodslagen in de hoofdstad in één jaar deze eeuw is 15 (2015 en 2017), dus een laagterecord is haalbaar.

Het is wel de vierde zaak in 2020 waarin een zwakbehuisde de dood vond. De eerste betrof een man die in een opvanghuis aan de Poeldijkstraat verbleef, de tweede een man die zijn nachten op een bootje in de Kloveniersburgwal doorbracht.

Daarna werd bovengenoemde Pool gedood. En nu dus zijn 29-jarige landgenoot.

 6,4
KNMI Schiphol – 20-11-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 20:40

Reacties (0)

Log in om te reageren