Zelfde flat, maar nu moord

Datum
zondag 26 april 2015
Adres
Bartokstraat
Plaats
Tilburg

De 68-jarige Thérèse Hiwat werd dood gevonden in haar appartement. Ze was met 41 messteken om het leven gebracht, waarvan enkele in haar gezicht.

Maar niet dan nadat de dader haar had vastgebonden.

De politie arresteerde een 19-jarige man die in hetzelfde complex woonde: Juliandro A., maar moest hem wegens gebrek aan bewijs weer laten gaan. 

A. was 20 toen hij in februari 2016 opnieuw werd aangehouden. Nu voor een inbraak bij een Turks echtpaar, weer in dat complex en weer via het balkon. De 78-jarige man van het stel overleefde het ternauwernood.

Op basis van getuigenverklaringen en dna-sporen kon Juliandro A. dit keer wel aan de moord op Thérèse Hiwatook worden gelinkt.

Het Openbaar Ministerie eiste 30 jaar zonder tbs. 30 jaar omdat levenslang niet kon (want geen voorbedachte raad) en geen tbs omdat A. had geweigerd zich aan een psychiatrisch onderzoek te laten onderwerpen. Daardoor kon geen stoornis worden vastgesteld en dus geen tbs worden opgelegd.

De rechtbank veroordeelde A. tot 25 jaar. 

A. vond de rechtszaak 'een circus' - en dat was meteen ook het enige dat hij tijdens de zitting ter berde bracht. Voor de rest: geen woord. Ook niet van berouw.

Maar hij ging wel in hoger beroep. Daarin kreeg hij opnieuw 25 jaar, weer na een eis van 30 jaar. Onduidelijk is of hij ook deze rechtszaak een circus vond.

Als hij zich netjes gedraagt komt hij vrij als hij 36 jaar oud is. 

En anders als hij 45 is.

 12,1
KNMI Gilze-Rijen – 26-04-2015

Bijgewerkt: 29-01-2023 18:55

Reacties (0)

Log in om te reageren