Geen Venezolaan, maar Paco uit Colombia

Datum
zaterdag 17 oktober 2020
Adres
Gortzakweg
Plaats
Tholen

Vissers zagen rond 9.00 uur een man drijven onder een steiger bij de Bergsediepsluis en waarschuwden de politie.

Die dacht aanvankelijk te maken te hebben met de 50-jarige Orlando Jaimes uit Venezuela omdat het slachtoffer zich ooit had geïdentificeerd met een paspoort op de naam Orlando Jaimes, afkomstig uit Venezuela. 

Bij die gelegenheid werden zijn vingerafdrukken in 'een dossier' opgenomen. Welk dossier is nog niet bekendgemaakt, we nemen aan een politiedossier.

Maar dat paspoort bleek vervalst. Het had ooit toebehoord aan een Orlando Jaimes die van 2005 tot 2009 in België had gewoond en daar in 2009 was overleden.

Hoe het slachtoffer aan diens paspoort was gekomen, is onduidelijk. Maar dat moet in 2005 zijn geweest, en dat jaar plakte hij er een foto van zichzelf op. 

De foto boven. 

Nog tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht waarin die foto werd getoond, belde een inwoner van Sint Willebrord in Brabant de politie. Deze John Heijen (62) had het slachtoffer herkend als Paco, de man die zeven maanden bij hem had gelogeerd maar de laatste vijf weken spoorloos was. 

Opvallend: Heijen vertelde BN De Stem dat hij zelf een bekende in het criminele milieu is. Hij werd diverse malen veroordeeld, onder meer voor drugshandel - zo meldde Crimesite.

Hij werd niet aangehouden. Wel werd zijn woning doorzocht. De politie nam enkele spullen van Paco in beslag.

Volgens Heijnen wilde Paco in Nederland een bedrijfje beginnen en zijn familie laten overkomen. 

Hij kwam overigens uit Colombia en niet uit Venezuela. En werd geen 50, maar 49. Duidelijk is dat hij ernstig werd mishandeld, onder meer in zijn gezicht.

De vraag is natuurlijk: waarom logeerde Paco bij een veroordeelde drugshandelaar.

 7,2
KNMI Woensdrecht – 17-10-2020

Bijgewerkt: 05-11-2020 19:12

Reacties (0)

Log in om te reageren