Vrouw overleden, zoon aangehouden

Datum
vrijdag 11 september 2020
Adres
Korte Heegde
Plaats
Heerde

De politie vond het lichaam van de 66-jarige Betsie Brasjen kort voor middernacht en hield haar zoon Jacob B. (45) aan. 

Volgens omwonenden hadden ze vaker ruzie. De Stentor een man sprak die nog maar een week in de buurt woonde, in een woning waarvan de tuin zo ongeveer grenst aan die van het moordpand.

Hij had in die ene week twee, drie 'heel lange en grove scheldpartijen' gehoord én gehoord dat de zoon drugs gebruikte - zeer tegen de wens van slachtoffer. 'Die zoon dreigde haar van alles aan te doen.'

De buurman wilde de wijkagent bellen, maar...

De politie wil nog niet vertellen of ze ooit aan de deur is geweest. Tot we op die vraag antwoord hebben blijft de vraag wat de buurt gedaan heeft om de kleine en tengere vrouw wier man in januari was overleden, te helpen.

Behalve aan drugs deed de zoon ook aan bodybuilding.

Op het strafblad van B. staat een veroordeling voor brandstichting. In een ander geval van brandstichting (in zijn woning) werd hij vrijgesproken.

Het ging mis toen hij zonder werk kwam te zitten, en uiteindelijk trok hij weer in bij zijn moeder.

De politie voelde zich vijf dagen na de moord gedwongen een tweet te doen uitgaan waarin (journalisten) werd verzocht geen vragen meer te stellen. Eerst wil de politie het onderzoek afronden - en dat gaat nog maanden duren.

Een onderzoek waarin de verdachte een thuiswonend kind is lijkt dan wel een kat in 't bakkie, maar kost evenveel tijd als andere moordonderzoeken. Zo niet méér tijd, omdat de aanwezigheid van de verdachte in het moordpand nu eenmaal verklaarbaar is en veel sporen dus niets zeggen. 

 13,4
KNMI Heino – 11-09-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 20:28

Reacties (0)

Log in om te reageren