De 30-jarige Antilliaan Merwin Junio Frans werd 's ochtends kort voor 7.00 uur neergeschoten, hij overleed ter plaatste. Hij woonde in de straat, met zijn moeder en zusje.
Getuigen zagen een bruin-goudkleurig transportbusje een parkeervak verlaten, de achterdeuren opengaan en een man een aantal schoten lossen.
Vijf, zes schoten.
Het slachtoffer werd in zijn hoofd getroffen.
Met hoge snelheid reed de bestuurder van het transportbusje weg. Op de kruising van de Sportlaan en de Arresleelaan stapten hij en zijn kompaan over in een andere auto, een Renault Megane, die vervolgens op de Vaanweg werd gesignaleerd.
Daarop zette de politie de achtervolging in.
Aan het einde van de Dordtsestraat verloor de bestuurder van de Megane de macht over het stuur en knalde tegen een geparkeerde auto.
De inzittenden wilden vluchten, maar een waarschuwingsschot was voldoende. Het bleken een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige uit Capelle aan den IJssel.
Michelangelo B. was volgens het OM de schutter, Anderson B. de man die de wagen niet onder controle kon houden.
Frans was die nacht 1.00 uur van huis gegaan en had zich tot 6.00 uur met een vriend en twee vrouwen vermaakt op een kamer van hotel Port in Delfshaven. Waaruit dat vermaak bestond, maakte Opsporing Verzocht niet onduidelijk.
Frans nam afscheid en een taxi. Om ongeveer 7.00 uur kwam hij weer thuis. Zijn moeder was de eerste die hem op de stoep zag liggen.
Het motief ook werd tijdens de rechtszaak niet duidelijk. Mogelijk iets met een vrouw, maar Michelangelo - hij werkte als steigerbouwer - en Anderson (hij studeerde) hielden hun mond dicht.
Maar het bewijsmateriaal was overtuigend: schotresten op hun kleding, de hulzen op straat waren afgeschoten met de Glock die in de Renault Megane was gevonden en in die wagen werd ook de sleutel van het transportbusje gevonden.
Het Openbaar Ministerie eiste 20 jaar tegen Michelangelo en 14 jaar tegen Anderson.
Michelangelo kreeg 18 jaar, naar het oordeel van de familie van het slachtoffer te weinig. Anderson kreeg 17 jaar. Dat vonden ze genoeg.