Man doodgeschoten, twee aanhoudingen

Datum
vrijdag 29 mei 2020
Adres
Bramentuin
Plaats
Rotterdam

De 30-jarige Antilliaan Merwin Junio Frans werd 's ochtends kort voor 7.00 uur neergeschoten, hij overleed ter plaatste. Hij woonde in de straat, met zijn moeder en zusje.

Getuigen zagen een bruin-goudkleurig transportbusje een parkeervak verlaten, de achterdeuren opengaan en een man een aantal schoten lossen. 

Vijf, zes schoten. 

Het slachtoffer werd in zijn hoofd getroffen.

Met hoge snelheid reed de bestuurder van het transportbusje weg. Op de kruising van de Sportlaan en de Arresleelaan stapten hij en zijn kompaan over in een andere auto, een Renault Megane, die vervolgens op de Vaanweg werd gesignaleerd.

Daarop zette de politie de achtervolging in.

Aan het einde van de Dordtsestraat verloor de bestuurder van de Megane de macht over het stuur en knalde tegen een geparkeerde auto.

De inzittenden wilden vluchten, maar een waarschuwingsschot was voldoende. Het bleken een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige uit Capelle aan den IJssel. 

Michelangelo was volgens het OM de schutter, Anderson B. de man die de wagen niet onder controle kon houden.

Frans was die nacht 1.00 uur van huis gegaan en had zich tot 6.00 uur met een vriend en twee vrouwen vermaakt op een kamer van hotel Port in Delfshaven. Waaruit dat vermaak bestond, maakte Opsporing Verzocht niet onduidelijk.

Frans nam afscheid en een taxi. Om ongeveer 7.00 uur kwam hij weer thuis. Zijn moeder was de eerste die hem op de stoep zag liggen.

De politie mag de daders gepakt hebben, het motief is nog niet bekend.

 15,2
KNMI Rotterdam – 29-05-2020

Bijgewerkt: 02-09-2020 13:02

Reacties (0)

Log in om te reageren