Ibrahim Azaim (25) geliquideerd

Datum
zondag 10 mei 2020
Adres
Bergselaan
Plaats
Rotterdam

De schoten vielen kort voor 22.00 uur. 

Twee donker geklede mannen met bivakmutsen op die zich in middenberm in de bosjes hadden opgehouden staken de weg over toen ze de 25-jarige Ibrahim Azaim uit de Ackersdijkstraat zagen komen en schoten ter hoogte van Bergeslaan 200 met automatische vuurwapens meer dan twintig kogels op hem af.

Ze keerden terug naar de middenberm en staken aan de andere kant de weg over naar de oneven zijde van de Bergselaan om daar achterin een Audi te stappen. Deze:

Hun chauffeur reed weg, sloeg rechtsaf de Rodenrijsestraat in en zette koers naar bedrijventerrein Spaanse Polder, waar de Audi onder de Spaansebrug in brand werd gestoken.

Ibrahim Azaim werd nog gereanimeerd, maar tevergeefs. Hij was net uit Marokko gerepatrieerd en 'geen onbekende' van de politie. 

Hij was bij zijn ouders op bezoek geweest en wilde naar zijn auto op de Bergselaan lopen toen hij onder vuur werd genomen.

De politie heeft een paar vragen.

Wie heeft aan de oneven zijde van de Bergselaan een Audi zien staan, al dan niet met iemand achter het stuur? Die avond of eerder. 

Of de twee mannen zien instappen?

Wie weet iets over de vluchtroute nadat de chauffeur rechtsaf de Rodenrijsestraat in was gereden?  

Wie heeft de Audi in de buurt van de Spaansebrug gezien?

Wie heeft camerabeelden?

Een getuige heeft vervolgens daar twee mannen - vanaf het tennispark OverdeSchie - zien wegrennen in de richting van de Burgemeester Baumannlaan.

De Telegraaf ontvouwde een theorie. Azaim zou lid zijn geweest van de bende van Roger P., bijgenaamd Piet Costa (omdat P. daar graag verblijft).

Deze Costa was door een Iraniër bestolen van (drugs met een waarde van) 60 miljoen euro. En dat geld wilde Costa uiteraard terug.

Maar de Iraniër besloot Costa te provoceren door iemand uit zijn organisatie te laten liquideren: Azaim, dus.

Costa moet intussen even op zijn handen zitten, want hij zit inmiddels zelf vast.

Volgens het Openbaar Ministerie was Azaim de boekhouder (of een boekhouder) van P. Hij zou zijn kostbare horloges in beheer hebben.

 13,4
KNMI Rotterdam – 10-05-2020

Labels

Bijgewerkt: 25-11-2022 09:27

Reacties (0)

Log in om te reageren