Rasta doodgeschoten na ruzie om biljartbal

Datum
zaterdag 19 februari 2005
Adres
Agatha Christiesingel
Plaats
Amsterdam

Vladimir Juaquin (33) – bijgenaamd Rasta – was dronken en had in café De Venser een muntstuk van één euro dat op de rand van het biljart lag alsmede een biljartbal weggenomen terwijl anderen juist wilden biljarten. En ook nog eens een opmerking gemaakt die niet goed viel. 

Dat wil zeggen: hij had iemands moeder beledigd.

Juaquin werd daarom door verschillende mensen naar buiten gewerkt en daar geschopt en geslagen. Maar het was vervolgens Rudie S. (34) die een vuurwapen trok en schoot.

Eerst werden degenen berecht die niet hadden geschoten. Dat leverde een beeld van de buurt op.

Jurgen B. had dan wel niet geschoten, maar was die avond wel bewapend. ‘Mijn moeder en mijn halfbroertje zijn neergestoken, daarom draag ik altijd een wapen bij me.’ 

En dat was niet alles: ‘Mijn eigen vader en oom zijn doodgeschoten.’ 

Rudie S. kwam later aan de beurt. Hij verklaarde dat hij zich bedreigd voelde toen het slachtoffer iets uit zijn kleding wilde halen. 

Maar Juaquin was ongewapend. Bovendien had hij zijn vuurwapen toen al uit zijn schoudertasje gehaald en in zijn broekzak gestopt. Voor het geval dat...

En uit de reconstructie was gebleken dat het eerste schot op 10 centimeter afstand van het hoofd van het slachtoffer was gelost.

Moord, volgens het Openbaar Ministerie. 

Juaquin was het vierde dodelijke slachtoffer in de Venserpolder binnen een jaar in een omtrek van honderd meter.

Het werd doodslag.

 3,4
KNMI Schiphol – 19-02-2005

Bijgewerkt: 19-04-2020 13:20

Reacties (0)

Log in om te reageren