Mooie Nel baart ingepakt lijk

Datum
zondag 8 maart 2020
Adres
Mooie Nelpad
Plaats
Haarlem

Een getuige had ter hoogte van het schiereiland Schoteroog een pakket zien drijven ter grootte van een lichaam en belde de politie. 

Die stelde vast dat het pakket inderdaad een lichaam bevatte. Het was omwikkeld met camouflagemateriaal, dat bijeen werd gehouden door duct tape.

Degenen die het te water lieten, hadden ongetwijfeld goede hoop dat de twee tegels van 40 bij 60 cm die erbij waren gestopt, het pakket naar de bodem zouden doen zinken. 

Maar die hoop bleek ijdel.

Later die dag meldde de politie dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gekomen, wat ze overigens vanaf het begin al vermoedde. 

Hij was doodgeschoten.

En op 14 april werd duidelijk dat het ging om de 31-jarige Gregori Lindomar Maduro, een man van Aruba zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij sliep in een loods aan de Bingerweg in Haarlem en deed allerlei klusjes om aan geld te komen.

Onderzoek leerde dat hij ergens tussen 8 en 11 maart in het water van Mooie Nel moet zijn gedumpt: op zondag 8 maart om 00.13 uur verstuurde hij vanaf zijn Facebookpagina nog een bericht. Dat was zijn laatste teken van leven.

Vermoedelijk gebruikten degenen die Maduro dumpten (gezien het gewicht van het pakket denkelijk twee) een bootje, dat mogelijk bij de steiger aan de Spaardamseweg lag afgemeerd.  

Na bekomen informatie hield de politie op 15 september 2020 twee verdachten aan, een 33-jarige man uit IJmuiden en de 33-jarige Mitchell van R. man uit Haarlem. Dit is zijn hond:

De man uit IJmuiden (Serkan Ö.) werd weer vrijgelaten, maar bleef verdachte; de voorlopige hechtenis van de eigenaar van de hond werd verlengd.

Politie en justitie verdachten hem niet alleen van moord, maar ook van grootschalige drugshandel: cocaïne, mdma en ghb. 

Al sinds 2015.

Van R. bekende de dodelijke schoten te hebben gelost, maar stelde dat het noodweer was. 

Tijdens de zitting verklaarde hij dat Maduro weer geld van hem eiste en hem bedreigde. Dus stak Van R. een vuurwapen bij zich.

Dat kwam die dag van pas. Maduro pakte hem bij de keel en daarna een stuk pijp. Hij dreigde daarmee te slaan.

Daarop schoot Van R.

De officier van justitie geloofde daar weinig van en eiste 13 jaar tegen Van R. 

De rechtbank veroordeelde hem conform.

Het OM had ook 13 jaar wegens doodslag tegen Serkan Ö. geëist, maar die werd daarvan vrijgesproken. 

Wel kreeg hij 18 maanden voor de hulp die hij Van R. had geboden bij het zoekmaken van het lichaam van Maduro.

Labels

Bijgewerkt: 13-12-2021 14:24

Reacties (0)

Log in om te reageren