Mooie Nel baart ingepakt lijk

Datum
dinsdag 7 april 2020
Adres
Mooie Nelpad
Plaats
Haarlem

Een getuige had ter hoogte van het schiereiland Schoteroog een pakket zien drijven ter grootte van een lichaam en belde de politie. 

Die stelde vast dat het pakket inderdaad een lichaam bevatte. Het lichaam was omwikkeld met camouflagemateriaal, dat bijeen werd gehouden door duct tape.

Degenen die het te water lieten, hadden ongetwijfeld goede hoop dat de twee tegels van 40 bij 60 cm. die erbij waren gestopt, het pakket naar de bodem zouden doen zinken. 

Maar die hoop bleek ijdel.

Later die dag meldde de politie dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gekomen, wat ze overigens vanaf het begin al vermoedde. 

Hij was doodgeschoten.

En op 14 april werd duidelijk dat het ging om de 31-jarige Gregori Lindomar Maduro, een man van Aruba zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij sliep in een loods aan de Bingerweg in Haarlem en deed allerlei klusjes om aan geld te komen.

Onderzoek leerde dat hij ergens tussen 8 en 11 maart in het water van Mooie Nel moet zijn gedumpt: op zondag 8 maart om 00.13 uur verstuurde hij vanaf zijn Facebookpagina nog een bericht. Dat was zijn laatste teken van leven.

Vermoedelijk hebben de personen die Maduro dumpten (gezien het gewicht van het pakket denkelijk twee) een bootje gebruikt dat mogelijk bij de steiger aan de Spaardamseweg lag afgemeerd.  

De politie vraagt getuigen zich te melden: 0900-8844 (of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000). Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Op 15 september 2020 hield de politie twee verdachten aan, een 33-jarige man uit IJmuiden en de 33-jarige Mitchell van R. man uit Haarlem. Dit is zijn hond:

De man uit IJmuiden werd weer vrijgelaten, hij blijft nog wel verdachte; de voorlopige hechtenis van de man uit Haarlem (de eigenaar van de hond) werd verlengd.

Politie en justitie verdenken hem niet alleen van moord, maar ook van grootschalige drugshandel: coca├»ne, mdma en ghb. 

Al sinds 2015.

Maduro zou tijdens een ruzie in een fabrieksloods zijn doodgeschoten. Van R. heeft bekend de schoten te hebben gelost, maar stelt dat het noodweer was.

Labels

Bijgewerkt: 01-06-2021 09:23

Reacties (0)

Log in om te reageren