Man doodt nieuwe vriend ex

Datum
zaterdag 4 april 2020
Adres
Venekoterweg
Plaats
Oosterwolde

Het slachtoffer - de 44-jarige Emile Risamasu - was op bezoek bij zijn vriendin en haar twee kinderen die ze had toen die ex binnenkwam. 

Onmiddellijk ontstond ruzie. Buren zagen de nieuwe vriend naar buiten rennen en in zijn bestelauto stappen. Hij zweette en hing even boven zijn stuur, maar reed toch weg. 

Hij stopte bij het Esso Espress pompstation aan de Venekoterweg, een paar straten verderop. Daar trok hij zijn jas uit en zakte ineen. 

Reanimatie mocht niet meer baten.

De familie van Emile Risamasu maakte zijn identiteit twee dagen na de moord zelf bekend via Twitter, inclusief de datum van de begrafenis.

De dader had zich toen al bij de politie gemeld, een 33-jarige man uit Leeuwarden.

De advocaat van de verdachte kondigde meteen aan vrijspraak te zullen vragen. Zijn cliĆ«nt zou uit noodweer hebben gehandeld, nadat het in de woning tot een fysieke confrontatie tussen de verdachte en het slachtoffer was gekomen.

Tijdens de zitting lichtte de verdachte toe: het slachtoffer kwam in rugbyhouding op het af. Daarop pakte hij in angst een mes uit het messenblok.

Vijf steken, waarvan een in het hart.

Volgens de rechtbank had de verdachte echter zelf voor de aanval gekozen en veroordeelde hij tot 9 jaar.

Het was de vierde moord in Oosterwolde deze eeuw. Alle vier sinds 2012 gepleegd: een roofmoord, twee drugsruzies en deze.

 8,5
KNMI Eelde – 04-04-2020

Bijgewerkt: 13-03-2021 15:12

Reacties (0)

Log in om te reageren