Man sterft bij tankstation na steekpartij in woning

Datum
zaterdag 4 april 2020
Adres
Venekoterweg
Plaats
Oosterwolde

Het slachtoffer - de 44-jarige Emile Risamasu - was op bezoek bij zijn vriendin en de twee kinderen die de vrouw met haar ex-vriend had, toen deze ex-vriend binnenkwam. 

Onmiddellijk ontstond ruzie. Buren zagen de nieuwe vriend naar buiten rennen en in zijn bestelauto stappen. Hij zweette en hing even boven zijn stuur, maar reed toch weg. 

Hij stopte bij het Esso Espress pompstation aan de Venekoterweg, een paar straten verderop. Daar trok hij zijn jas uit en zakte ineen. 

Reanimatie mocht niet meer baten.

De familie van Emile Risamasu maakte zijn identiteit twee dagen na de moord zelf bekend via Twitter, inclusief de datum van de begrafenis.

De dader had zich toen al bij de politie gemeld, een 33-jarige man uit Leeuwarden.

Onduidelijk is of de kinderen getuige waren van de steekpartij.

De advocaat van de verdachte heeft aangekondigd vrijspraak te zullen vragen. Zijn cliënt zou uit noodweer hebben gehandeld, nadat het in de woning tot een fysieke confrontatie tussen de verdachte en het slachtoffer was gekomen.

Het OM wil de verdachte vervolgen voor moord dan wel doodslag en mishandeling van zijn ex-vriendin alsmede bedreiging (van haar).

Het is de vierde moord in Oosterwolde deze eeuw. Alle vier sinds 2012 gepleegd: een roofmoord, twee drugsruzies en deze.

 8,5
KNMI Eelde – 04-04-2020

Bijgewerkt: 26-07-2020 13:36

Reacties (0)

Log in om te reageren