Lichaamsdelen in speciekuip

Datum
zondag 2 juni 2019
Adres
Schelde-Rijnverbinding
Plaats
Nieuw-Vossemeer

De kuip werd op 23 januari gevonden, en een paar dagen later maakte de politie bekend dat ze resten van de 56-jarige Belg Johan van der Heyden bevatte, die sinds zondag 2 juni niet meer was gezien.

Die dag reed hij met zijn bestelbus - Van der Heyden was loodgieter - van zijn woonplaats Lint (regio Antwerpen) naar Nederland, mogelijk naar het Brabantse Steenbergen.

Op een woonwagenkamp daar zocht de politie in ieder geval kort na zijn verdwijning naar sporen van de man. Verschillende personen werden aangehouden, onder wie twee vrouwen van 39 en 18. Inderdaad: moeder en dochter.

Maar (het lichaam van) Van der Heyden werd toen niet gevonden.

Later werden nog een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een vrouw alsmede twee minderjarige zonen van haar aangehouden. 

Maar Van der Heyden bleef zoek.

Daarna kwamen de verhalen: Van der Heyden zou zijn vermoord, in stukken gehakt en verbrand. 

En die verhalen kunnen wel eens waar zijn: een bewoner van het woonwagenkamp verklaarde dat het naar gebakken spek had geroken.

Belangrijkste verdachten zijn Wanda van R., haar vriend Nicky S. en de bovengenoemde moeder en dochter. De dochter is inmiddels vrijgelaten, nadat ze een belastende verklaring had afgelegd.

Ook de twee zoons van Wanda van R. hebben belastend verklaard.

Vermoedelijk werd Van der Heyden vermoord uit geldelijk gewin, maar dat staat nog niet vast.

 22
KNMI Woensdrecht – 02-06-2019

Bijgewerkt: 28-01-20 12:32

Reacties (0)

Log in om te reageren