Zo vader Roël, zo zoon Ferrel?

Datum
donderdag 1 juli 1993
Adres
Reguliersdwarsstraat
Plaats
Amsterdam

‘Ik had geen andere keus,’ verklaarde de 31-jarige Roël T.N.T. in januari 1994 tegenover de rechtbank. ‘Ik had echt geen andere keus. Ik heb niet geschoten om te doden, maar om weg te komen en mijn eigen leven te redden.’

De rechtbank was daar allerminst van overtuigd. ‘U bent de confrontatie niet uit de weg gegaan, maar hebt deze juist afgewacht’ – en veroordeelde T.N.T. tot 4 jaar gevangenisstraf.

29 juni 1993. In de Amsterdamse discotheek 36 op de schaal van Richter scheldt Roël T.N.T. de vriendin van de eveneens 31-jarige Michel Vergeer uit. Waarom is nooit duidelijk geworden. Vergeer eist excuses van T.N.T., maar die weigert deze.

Twee dagen later – het is inmiddels 1 juli – zijn beiden weer in de discotheek en komen elkaar weer tegen. De spanning loopt snel op, ook al omdat T.N.T. rondloopt met een vuurwapen achter zijn broeksband. 

Een doorgeladen vuurwapen, naar later zou blijken.

De twee raken in gevecht en belanden op een van de banken die in de discotheek staan. 

Een ongemakkelijk gevecht.

T.N.T. maakt zich los en loopt weg. Maar dan blijkt Vergeer ook over een vuurwapen te beschikken. Hij trekt het en schiet T.N.T. in zijn rug. 

Die draait zich om en vuurt zijn kogels op Vergeer af. De kogel die Vergeer in zijn bekken treft is dodelijk.

De rechtbank nam T.N.T. vooral kwalijk dat hij eerst zijn magazijn leeg schoot en toen pas vluchtte.

Pas in 2019 horen we opnieuw van T.N.T., als Het Parool meldt dat hij is opgepakt voor de liquidatie van Justin Jamery Jap Tjong.

Hij blijkt de vader van Ferrel T.N.T., die tot 26 jaar werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie van Hakim Changachi en de voorbereiding tot een volgende liquidatie.

Zo vader zo zoon.

 17,5
KNMI Schiphol – 01-07-1993

Bijgewerkt: 04-10-2022 14:42

Reacties (0)

Log in om te reageren