Moord met een peuter op de achterbank

Datum
dinsdag 1 oktober 2019
Adres
Buitensingel
Plaats
Duivendrecht

De eerste melding kwam om 17.24 uur bij de politie binnen. De beller had op de parkeerplaats een auto zien staan met een man achter het stuur die onwel leek. Hij was in ieder geval niet wakker te krijgen. 

Wel wakker was een kind op de achterbank.

Hulpverleners probeerden het slachtoffer - de 34-jarige Seif Ahmed, van Egyptische afkomst - nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse. 

Het kind op de achterbank was zijn 2-jarige dochtertje. Ze bleef ongedeerd. Maar ze moet alles gezien hebben.

Aanvankelijk hield de politie rekening met zelfmoord, maar dat scenario werd steeds onwaarschijnlijker naarmate het onderzoek vorderde. 

Seif Ahmed was bovendien geen bekende van de politie. Hij werkte als kapper.

In november 2019 maakte de politie bekend dat Ahmed vermoedelijk werd gedood door iemand die op de bijrijdersstoel zat. En dat een 49-jarige man was aangehouden.

Of de schutter achterom gekeken heeft?

Bekend is voorlopig alleen dat Ahmed die dag een afspraak had met een vriend, om over de aanschaf van een huis te praten. Hij had gespaard.

Dat bleek Abdallah M. (49) te zijn. Maar de man ontkent. Hij had wel een afspraak met Ahmed, maar toen hij de parkeerplaats verliet, leefde die nog. Een onbekende moet hem daarna dus hebben doodgeschoten.

Het Openbaar Ministerie gelooft dat niet.

En dan is het volgens Abadallah M. natuurlijk ook mogelijk dat Ahmed zelfmoord heeft gepleegd.

Maar een getuige had gezien dat M. in zijn taxi de parkeerplaats verliet en toen hing het hoofd van Ahmed al onnatuurlijk.

Op 29 juli 2020 is de volgende zitting.

 15,1
KNMI Schiphol – 01-10-2019

Bijgewerkt: 19-06-2020 11:23

Reacties (0)

Log in om te reageren