Hij droeg een broek over zijn broek

Datum
donderdag 13 juni 2019
Adres
Marco Polostraat
Plaats
Den Bosch

De steekpartij vond rond 14.00 uur plaats. 

Althans, rond 14.00 uur meldde een 67-jarige man zich op het politiebureau met de mededeling dat hij zijn vrouw had doodgestoken. 

Hij droeg een broek over een broek. Op de onderste broek zat bloed.

De politie verschafte zich vervolgens toegang tot de woning door een ruitje naast de voordeur in te slaan. Ze trof de vrouw des huizes dood aan, badend in het bloed. Sectie leerde dat ze met 49 steken was vermoord.

Er bleek verder niemand thuis.

In huis woonde een Marokkaans gezin dat geliefd was in de buurt: ouders, twee zoons tussen de 20 en 30 en een tienerdochter. 'Heel lieve, rustige mensen.'

Tijdens een pro forma-zitting opperde de advocaat van de verdachte dat de man wellicht onder invloed van medicijnen tot zijn daad was gekomen. Hij wilde daar onderzoek naar.

Slachtoffer en dader hadden een gearrangeerd huwelijk, ze waren nicht en neef van elkaar. En zij wilde scheiden, althans volgens haar zus.

De verdachte zei zich te schamen voor zijn kinderen. Maar die bleven tijdens de rechtszaak juist achter hun vader te staan. Ze wezen naar de huisarts en de crisisdienst. Hun vader zou depressief en angstig zijn geweest, maar hij was door huisarts en crisisdienst weggestuurd.

Maar wel met de verkeerde medicijnen.

Het Openbaar Ministerie eiste 16 jaar. Ook al omdat de man een mes had gebruikt dat hij alleen voor het Offerfeest gebruikte en dat in de schuur lag opgeborgen. Het kostte dus enige tijd het te pakken.

Hij kreeg 10 jaar. Maar het OM gaat in hoger beroep.

 14,1
KNMI Herwijnen – 13-06-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 17:34

Reacties (0)

Log in om te reageren