Bart greep hem in zijn kruis

Datum
woensdag 2 januari 2019
Adres
Berlicumseweg
Plaats
Rosmalen

Bart van Betuw (53) verliet op 2 januari 2019 rond 22.15 uur zijn woning aan de Herman Moerkerklaan en was sindsdien spoorloos, tot zijn lichaam op donderdag 25 april 2019 in het water van een vijver op het terrein van een voormalige GGZ-instelling werd aangetroffen.

Dat was al 'flink aangetast', maar aan de hand van zijn kleding kon Van Betuw toch worden geïdentificeerd.

Vermoedelijk had de homoseksueel Van Betuw op 2 januari 's avonds een afspraak met een man. Het Brabants Dagblad hoorde een woordvoerder van de politie zeggen: 

'Bart van Betuw viel op mannen en het is goed mogelijk dat hij die avond een afspraakje had met iemand, bijvoorbeeld in de omgeving van De Wamberg. Uiteraard worden ook andere scenario’s worden door ons onderzocht.'.

De politie arresteerden uiteindelijk Casper K. (21). Hij woonde in een begeleid wonen-project, maar zat ten tijde van zijn arrestatie vast voor een beroving.

K. bekende Van Betuw met messteken in nek, hals en hoofd gedood te hebben. Bij de sectie werden er zeventien geteld.

Ze kenden elkaar via een datingsite, die avond zagen ze elkaar voor het eerst. Van Betuw zou K. toen in zijn kruis hebben gegrepen.

K. kreeg daarop naar eigen zeggen een waas voor zijn ogen, maar wist toch zijn Zwitserse zakmes te trekken. Het lijk verborg hij achter een boomstronk in een vijvertje op het terrein waar ooit ggz-Coudewater was gevestigd.

Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar en tbs, K. kreeg 8 jaar en tbs. De rechtbank wilde dat 'de jongen' (zoals hij in de kranten werd genoemd) eerder aan de noodzakelijke behandeling kon beginnen.

 5
KNMI Herwijnen – 02-01-2019

Bijgewerkt: 09-01-2021 16:25

Reacties (0)

Log in om te reageren