Man doodgestoken, dader loopt restaurant binnen

Datum
donderdag 17 januari 2019
Adres
Weimarstraat
Plaats
Den Haag

De steekpartij vond plaats kort voor 20.30 uur, het slachtoffer is 25-jarige Björn Amattarmoedji. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

De politie hield een 27-jarige verdachte aan en verzoekt getuigen zich te melden.

Volgens de portier van een coffeeshop in de straat liepen de verdachte en zijn moeder over straat toen ze Amattarmoedji tegenkwamen. De beide mannen kregen onmiddellijk ruzie, wat doet vermoeden dat er al langer onenigheid was.

'Over een relatie die was uitgegaan.'

Na de steekpartij liepen de verdachte en zijn moeder het Antilliaans-Chinese restaurant aan de overkant binnen.

Kennelijk hadden ze honger. 

De politie zoekt een man voor wiens ogen de steekpartij plaatsvond, maar die zich nog niet heeft gemeld: donkere huidskleur, petje en schoenen met witte zolen. Hij reed op een 'nette' omafiets en verdween in de richting van de Beeklaan. 

Na enige bedenktijd meldde de advocaat van de verdachte dat zijn cliënt die dag geen mes bij zich had, maar door het slachtoffer en nog iemand werd achterna gezeten en ingesloten. Hij zou toen 'een mes' in handen hebben gekregen en hebben gestoken.

Dat laatste dan wel.

Familie en vrienden van Björn Amattarmoedji zamelden geld in voor zijn begrafenis.

'Björn was een vrolijke en positieve jongen, hardwerkend, een goede zoon, broer, vader en vriend. Hij laat een zoontje van 2, zijn vrouw en familie van wie hij zielsveel hield achter. 

Wij willen hem een begrafenis geven die hij verdient en vragen jullie om ons hierbij te helpen. Om zijn afscheid toch zo waardig mogelijk te maken en goed te laten verlopen, is er geld nodig. Omdat Björn helaas geen uitvaartverzekering heeft, vragen we jullie hulp in de vorm van een bijdrage.'

 4,5
KNMI Hoek van Holland – 17-01-2019

Bijgewerkt: 19-05-19 22:17

comments powered by Disqus