Man steek belager dood

Datum
donderdag 17 januari 2019
Adres
Weimarstraat
Plaats
Den Haag

De steekpartij vond plaats kort voor 20.30 uur, het slachtoffer is 25-jarige Björn Amattarmoedji. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

De politie hield een 27-jarige verdachte aan: Richenol de W.

Volgens de portier van een coffeeshop in de straat liepen de verdachte en zijn moeder over straat toen ze Amattarmoedji tegenkwamen. De beide mannen kregen onmiddellijk ruzie, wat doet vermoeden dat er al langer onenigheid was.

'Over een relatie die was uitgegaan.'

Na de steekpartij liepen de verdachte en zijn moeder het Antilliaans-Chinese restaurant aan de overkant binnen.

Alsof ze honger hadden.

Maar uit camerabeelden bleek dat de verdachte achterna werd gezeten door een groepje mannen, onder wie het latere slachtoffer. Te zien is dat De W. een stekende beweging maakt.

Volgens zijn advocaat was dat mes niet van haar cliënt. Die had namelijk geen mes bij zich. Dus moet dat mes van een van zijn belagers zijn geweest. Die zou het dan op de grond hebben laten vallen, waarna W. het opraapte - maar alleen om zich te kunnen verdedigen.

Toch werd zijn hechtenis in september 2019 verlengd.

Familie en vrienden van Björn Amattarmoedji zamelden geld in voor zijn begrafenis.

'Björn was een vrolijke en positieve jongen, hardwerkend, een goede zoon, broer, vader en vriend. Hij laat een zoontje van 2, zijn vrouw en familie van wie hij zielsveel hield achter. 

Wij willen hem een begrafenis geven die hij verdient en vragen jullie om ons hierbij te helpen. Om zijn afscheid toch zo waardig mogelijk te maken en goed te laten verlopen, is er geld nodig. Omdat Björn helaas geen uitvaartverzekering heeft, vragen we jullie hulp in de vorm van een bijdrage.'

 4,5
KNMI Hoek van Holland – 17-01-2019

Bijgewerkt: 01-10-19 09:02

comments powered by Disqus