Roderick Leta (29) doodgestoken, Ahmad P. (20) aangehouden

Datum
zondag 13 januari 2019
Adres
Van Reigersbergerstraat
Plaats
Amsterdam

De steekpartij vond plaats om 19.15 uur. De 29-jarige Roderick Leta - geboren in Buitenveldert, in april zou hij 30 zijn geworden - werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed nog diezelfde avond. 

Hij was tientallen keren gestoken.

De politie hield een 31-jarige man aan, maar houdt er rekening mee dat hij niet degene is die daadwerkelijk heeft gestoken. Hij is inmiddels weer vrijgelaten, maar blijft verdachte.

Op woensdag 16 januari werd een tweede verdachte aangehouden, de 20-jarige Afghaan Ahmad P. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. Dat wil zeggen: hij zegt steeds te zullen verklaren, maar beroept zich dan toch weer op zijn zwijgrecht.

Maar op zijn kleding en in zijn woning werd dna van het slachtoffer gevonden.

De aanleiding tot de steekpartij is nog onduidelijk en de politie verzoekt daarom getuigen zich te melden. Volgens de advocaat van P. was er een conflict, maar meer dan dat wilde hij niet zeggen.

P. wil zich niet laten onderzoeken door het Pieter Baan Centrum.


Roderick Leta had geen strafblad, was geen bekende van de politie en hield zich voor zover bekend ook niet met criminele activiteiten bezig. 

Hij reed die avond in een zwarte Fiat 500 en droeg vermoedelijk een zogenaamd 'crossbody/crossover-tasje' (zo'n tas die je links draagt met het hengel over je rechterschouder, of andersom).

Dat tasje is zoek. De wagen van Leta stond vlak bij de plaats delict geparkeerd.

Had hij daar een afspraak?

Leta had een bedrijf dat computers repareerde (maar veel activiteit laat de Facebookpagina niet zien) en organiseerde Bunga Bunga-feesten.

Op 9 mei 2019 heeft Ahmad P. weer een afspraak bij de politie. Hij heeft (opnieuw) verklaard dan te praten.

 8,9
KNMI Schiphol – 13-01-2019

Bijgewerkt: 25-04-19 19:58

comments powered by Disqus