Dader en slachtoffer verlaten het pand

Datum
dinsdag 20 november 2018
Adres
Dahliastraat
Plaats
Veghel

De steekpartij vond om 16.10 uur plaats in een woning aan de Dahliastraat. Getuigen zagen twee mannen het pand verlaten en ieder een andere kant op lopen. 

De een richting Salviastraat en de ander richting Chrysantenstraat.

De laatste is het dodelijke slachtoffer: Sona Manpasi (55) uit de Democratische Republiek Congo. Vermoedelijk had hij onderweg nog ergens aangebeld voor hulp. In ieder geval leunde hij ergens nog tegen een auto, gezien de bloedsporen. Hij bloedde dood om de hoek in de Chrysantenstraat, liggend tegen een voordeur. 

Foto via Brabants Dagblad.

De andere man liep richting Salviastraat en zeeg daar ineen. Hij raakte lichtgewond en werd aangehouden. Hij ligt nog in het ziekenhuis. De politie ziet hem als de dader.

De aanleiding tot de steekpartij is nog niet bekend, maar volgens een oud-werkgever van Manpasi in het Brabants Dagblad zou het slachtoffer op de bank hebben gezeten toen de dader binnenkwam en op hem instak. 

De dader zou ook een andere man in het huis hebben willen steken, maar die zou het gelukt zijn naar zolder te vluchten en zich daar op te sluiten.

De verdachte (24) is een Griek, aldus deze bron.

Manpasi zou in Congo een vrouw en vier kinderen hebben. Hij was zeer gelovig en is het land ontvlucht. Waarom is nog niet helemaal duidelijk, mogelijk om religieuze redenen. 

Het is de vierde moord in Veghel sinds 2010.

 3,1
KNMI Volkel – 20-11-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 13:18

Reacties (0)

Log in om te reageren