Oud-beschermheer mannenkoor vermoord

Datum
vrijdag 9 november 2018
Adres
Zuid Esweg
Plaats
Wierden

De 71-jarige Herman Smit werd door de politie gevonden nadat een medewerkster van de thuiszorg had aangebeld, maar niemand had opengedaan. 

Na sectie bleek de man door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Inmiddels is een verdachte aangehouden, een kleinzoon van het slachtoffer. 

De jongen (17) kwam een dag voor het lichaam van zijn grootvader werd gevonden bebloed thuis, en kennelijk heeft hij toen ter verklaring verteld dat hij een teckel van een wisse dood had gered door het beest voor een aanstormende auto weg te trekken. 

En daarbij raakte hij zelf gewond...

Zijn moeder vond het verhaal zo geloofwaardig - en dat zal het ook wel geweest zijn - dat ze het op Facebook doorvertelde.

Smit was weduwnaar, zijn vrouw overleed in 2011. Tot vorig jaar was hij directeur van Hewi Slangen, door zijn schoonvader Willem van Hulst opgericht. Het bedrijf werd in april 2017 verkocht. 

Hij was tot voor kort ook beschermheer van het Algemeen Wierdens Mannenkoor. De foto werd genomen bij zijn afscheid.

De Zuid Esweg is een doodlopende weg in de kom van de N35 en de A35. Er staan slechts drie huizen aan. Zijn buurman noemde Smit in Twentsche Courant Tubantia een goede buur.

Een buurvrouw meldde de Twentsche Courant Tubantia dat ze kort voor de vondst van het lichaam van Smit enkele mannen bij een van de drie woningen had gezien, die er vandoor gingen toen ze hen groette. 

Of die mannen ook interesse hadden in de woning van Smit, wist ze niet.

De politie zoekt getuigen, ook onder hen die op de carpool aan het begin van de Zuid Esweg zijn geweest, vrijdag of de dag ervoor: donderdag 8 november - een carpool waar in drugs wordt gehandeld.

Volgens rtvoost.nl is volgens omwonenden een steekwapen in de woning aangetroffen, maar de politie heeft dat niet bevestigd.

Intussen bleef de kleinzoon de enige verdachte. Mogelijk wordt de zaak in juni 2019 inhoudelijk behandeld.

 9,7
KNMI Twenthe – 09-11-2018

Bijgewerkt: 19-02-19 14:16

comments powered by Disqus