Niet de ideale schoonzoon

Datum
donderdag 26 oktober 2017
Adres
Bangkokdreef
Plaats
Utrecht

De 58-jarige Soraya Gooyer werd op donderdag door de politie in haar woning in Overvecht gevonden, maar bleek al twee dagen dood. 

De maandag en dinsdag erop werden haar twee dochters Nadia en Nicole en hun beider partners aangehouden: Kevin N. en Patrice C. Zij woonden bij hun (schoon)moeder in.

Nadia en Patrice bleken verstandelijk beperkt. Bij Kevin werden veel stoornissen vastgesteld.

Het slachtoffer bleek door geweld om het leven te zijn gebracht, vooral door slagen. Ze was bont en blauw over haar hele lichaam en moet ook eerder al eens zijn mishandeld.

In het gezin Gooyer waren al langer spanningen, die niet afnamen door het gebruik van drank en drugs. 

Integendeel.

Vooral Kevin N. - een type dat op foto's graag een (kick)bokshouding aanneemt - zou zich aan die mishandelingen schuldig hebben gemaakt. 

Waarbij aangetekend dat de andere drie verdachten dat verklaard hebben, en die wilden hun eigen rol in dezen natuurlijk zijn gering mogelijk maken.

Maar Kevin was wel de enige die nog vastzat toen de rechtszaak begon.

Hij was ook na de dood van zijn schoonmoeder nog niet heel content met haar. Tegen rechercheurs die hem verhoorden, zei hij: 'Als ik een pistool had gehad, had ik haar zo door haar hoofd gemaaid.'

In plaats daarvan brak hij haar neus. Hoewel hij dat tijdens de zitting ontkende: ze was tegen een kast gevallen, beweerde hij toen.

Maar ook Nicole sloeg haar moeder. Om te voorkomen dat ze haar zou slaan, beweerde zij.

Het was Kevin die zijn schoonmoeder dood aantrof, om acht uur 's ochtends toen hij haar ontbijt wilde brengen. 

Wat op z'n minst een afwijking van zijn dagelijkse patroon was. Kevin kwam namelijk zelden voor 10.00 uur uit bed en zijn schoonmoeder ontbijt brengen behoorde ook niet tot dat patroon.

Bovendien werd zijn dna op de hals van het slachtoffer aangetroffen. Volgens het Openbaar Ministerie had hij de fatale handelingen verricht, enkele minuten voor haar dood intrad en eiste 8 jaar plus tbs.

De rechtbank veroordeelde N. conform, voor doodslag. Maar Kevin gaat in hoger beroep. Omdat hij het geen doodslag vond en geen tbs wil.

 14
KNMI De Bilt – 26-10-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 13:30

Reacties (0)

Log in om te reageren