Twee lijken in Katlijk, astrologe en klusjesman

Datum
dinsdag 26 september 2017
Adres
Schoterlandseweg
Plaats
Katlijk

De slachtoffers - Margreet Andriol (62) en haar echtgenoot Jos Verdonk (63) - werden in de loop van de ochtend gevonden door een buurman. Ze lagen op de overloop en in een grote plas bloed. Doodgestoken.

De 14-jarige zoon van de slachtoffers werd aangehouden. De jongen zou psychische problemen hebben en vooral de relatie met zijn moeder zou niet goed zijn. Hij was echter niet bekend bij hulpverlenende instanties.

Hij bekende vrijwel onmiddellijk.

Andriol gaf in het pand - de Moskoupleats genaamd - cursussen en verkocht er biologische producten. Ze was astroloog, kindertolk en docent Natuurlijk Leren. Bij haar kraam kon je terecht om 'op creatieve wijze met je zonneteken' om te gaan.

Op 1 september 2017 had ze via Facebook nog laten weten:

'De meteorologische herfst is begonnen .... daar doen we natuurlijk niet aan mee. De herfst begint als de Zon naar Weegschaal gaat op 22 september om 22.03 uur. Tot dan is het gewoon nog Zomer. Geniet er nog even van allemaal ... en daarna natuurlijk van die mooie herfst ....'

Zij en haar man wilden volgens het Algemeen Dagblad van hun woning een permacultuurboerderij maken, oftewel: je eigen voedsel verbouwen op ecologische grondslag. 

Maar dat liep niet helemaal naar wens. En dus kluste Verdonk en fokte hij geiten, en gaf Andriol cursussen astrologie.

De 14-jarige was hun jongste zoon, een nakomertje. Twee oudere kinderen uit een eerder huwelijk van de man waren al het huis uit. De verdachte volgde het vmbo groen.

Als hij inderdaad psychische problemen had en niet bekend was bij hulpverlenende instanties, dan is de vraag: hebben de ouders die problemen niet onderkend of hadden ze geen vertrouwen in de reguliere hulpverlening?

De rechtszaak vond in verband met de leeftijd van de verdachte achter gesloten deuren plaats. Het motief bleef daardoor onduidelijk. 

Het Openbaar Ministerie vroeg en kreeg 1 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Volgens de rechtbank wilde de jongen aan zijn ouders ontsnappen en deed hij dat met een geslepen mes, onderwijl M&M's etend. Hij haatte zijn ouders. Beiden stak hij in de hals.

De 14-jarige was behalve autistisch ook depressief; en hij had zelfmoordneigingen.


 13
KNMI Marknesse – 26-09-2017

Labels

Bijgewerkt: 25-06-2018 10:42

Reacties (0)

Log in om te reageren