Ali Kaynak doodgeschoten

Datum
maandag 11 september 2017
Adres
Burgemeester de Vlugtlaan
Plaats
Amsterdam

De 48-jarige Ali Kaynak werd tegen 23.30 uur onder vuur genomen toen hij in zijn auto zat, getuigen hoorden acht of negen schoten. 

Het slachtoffer overleed de volgende dag in het ziekenhuis. Hij was onder meer in zijn hoofd geraakt.

Inmiddels is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De twee daders vluchtten te voet. De politie vraagt getuigen zich te melden. Ze waren begin 20, slank, ongeveer 1.70 meter lang en maakten een getrainde indruk.

Beiden droegen een zwart trainingspak met capuchon, waarvan ze de touwtjes zo strak hadden aangetrokken dat slechts een klein deel van hun gezicht te zien was. 

Over hun huidskleur kon niet meer gezegd worden dan dat ze niet donkergetint waren.

Zie Opsporing Verzocht voor hun vluchtroute.

Ali Kaynak (geboren op 15 januari 1969 te Aksaray, Turkije) was eigenaar van restaurant Halal Fried Chicken, waarvoor hij werd neergeschoten. Hij had de zaak - aldus Het Parool - met twee compagnons opgericht, maar had met een van hen - of met allebei - ruzie.

Een ruzie die mogelijk een politieke achtergrond had. Kaynak was namelijk aanhanger van Fethullah Gülen, een van die compagnons - of allebei - van de huidige Turkse president Erdogan, die Gülen verantwoordelijk houdt voor de mislukte staatsgreep in Turkije.

Op 18 augustus 2017 was al een compagnon van Kaynak bij het restaurant in zijn been geschoten. De man raakte gewond aan zijn been, de dader bleef onbekend.

En in april 2017 werd gepoogd brand te stichten bij Halal Fried Chicken.

Maar dat was nog niet het begin van de vijandelijkheden. In augustus 2016 gingen in de vestiging van Halal Fried Chicken aan Plein '40-'45 twee compagnons elkaar te lijf, althans de een de ander.

De ene compagnon zei toen dat hij werd aangevallen omdat hij een aanhanger van Gülen was, compagnon Emin Duran zei dat hij werd aangevallen door de ander, maar dat de aanleiding een zakelijk conflict was. Hier de beelden.

 14,1
KNMI Schiphol – 11-09-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 13:14

Reacties (0)

Log in om te reageren