Gangsterliefje vermoord

Datum
zondag 30 april 2017
Adres
Harderdijk
Plaats
Biddinghuizen

Het lichaam van de 43-jarige Esther Paul werd op zondag 30 april rond 10.30 uur gevonden door een voorbijganger. 

Het slachtoffer zat tot haar dood ondergedoken op een camping in Biddinghuizen, maar kennelijk was haar verblijfplaats bekend geworden bij degene die een kwestie met haar had.

Esther Paul werd geboren op 14 december 1973 te Nijmegen, verhuisde naar Amsterdam (flat Eeftink) en in 1981 - ze was toen 7 - door naar Almere. Daar leerde ze Frank Jan G. kennen, crimineel van professie.

Hun beider namen doken daarna in zeker twee onderzoeken naar hennepteelt en/of -handel op. Crimesite schreef daar in 2011 al over.

In een van de onderzoeken - Colorado genoemd - eiste het Openbaar Ministerie 4,7 miljoen euro van G., geld dat hij met drugshandel zou hebben verdiend. Esther Paul werd in die zaak vrijgesproken.

Maar in januari 2016 werd ze wel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld. Het hoger beroep in die zaak liep nog. 

Wist zij te veel? was dan ook de terechte vraag die De Telegraaf stelde.

Inmiddels zijn twee leden (40 en 32) van motorclub No Surrender opgepakt, Giliamo 'Badboy' M. en Alan 'Rasta' B. Niet voor de moord, maar voor een overval op de woning van de moeder van G. in de Literatuurwijk te Almere op 8 december 2016. 

Iemand zou de twee leden van No Surrender hebben getipt dat bij de vrouw thuis een grote som gelds lag: 600.000 euro.

En dan zijn natuurlijk de vragen: geld van wie en waarmee verdiend? En wie gaf de tip?

Feit is dat Frank G. en Esther Paul in 2016 uit elkaar gingen - en vermoedelijk vóór 8 december. En op 8 december zou ze een relatie met Alan 'Rasta' B. hebben gehad.

Dus wie gaf de tip?

Overigens had Esther Paul een Facebookpagina, waarop bovenstaande foto van haar stond - maar dan met hoofd. Sectie heeft uitgemaakt dat ze werd doodgemarteld.  

 11,9
KNMI Lelystad – 30-04-2017

Bijgewerkt: 19-06-18 10:06

comments powered by Disqus