Vrouw in Veluwemeer slachtoffer misdrijf

Datum
zondag 30 april 2017
Adres
Harderdijk
Plaats
Biddinghuizen

Het lichaam van de 43-jarige Esther Paul werd op zondag 30 april rond 10.30 uur gevonden door een voorbijganger, die de politie waarschuwde. Ze zat ondergedoken op een camping in Biddinghuizen, maar kennelijk werd haar verblijfplaats bekend bij degenen die haar iets wilden aandoen.

Paul werd geboren op 14 december 1973 te Nijmegen, verhuisde naar Amsterdam (flat Eeftink) en in 1981 - ze was toen 7 - door naar Almere. Ze was de ex is van de crimineel Frank Jan G. en in twee onderzoeken naar hennepteelt en/of -handel dook ook haar naam op.

Crimesite schreef daar in 2011 al over.

In een van de onderzoeken - Colorado genoemd - eiste het Openbaar Ministerie 4,7 miljoen euro van Frank G., geld dat hij crimineel zou hebben verdiend. Esther Paul werd in die zaak vrijgesproken.

Maar in januari 2016 werd ze wel veroordeeld voor witwassen van drugsgeld. Het hoger beroep in die zaak liep nog. Wist zij te veel? is dan ook de terechte vraag die De Telegraaf stelt.

In ieder geval was ze dus ondergedoken, op een camping acht kilometer van Biddinghuizen. Ze werd op zaterdag 29 april om 17.00 uur nog gezien, levend.

Aan de andere kant: ze had relatieproblemen. Althans, dat verklaart iemand tegenover de krant. Ernstige relatieproblemen zelfs. Maar de bron wilde niet vertellen met wie.

Frank G. zit momenteel overigens vast.

In ieder geval zag Esther Paul reden bovenstaande foto op Facebook te plaatsen (maar dan met hoofd), met erbij de vermelding dat ze vrijgezel is.

Haar pagina is inmiddels verwijderd.


 11,9
KNMI Lelystad – 30-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 20-07-17 18:46

comments powered by Disqus