Gangsterliefje vermoord

Datum
zondag 30 april 2017
Adres
Harderdijk
Plaats
Biddinghuizen

Het lichaam van de 43-jarige Esther Paul werd op zondag 30 april rond 10.30 uur gevonden door een voorbijganger. 

Ze was gemarteld.

Het slachtoffer zat tot haar dood ondergedoken in een chalet op een camping in Biddinghuizen, maar kennelijk was haar verblijfplaats bekend geworden bij degene die een kwestie met haar had.

Esther Paul werd geboren op 14 december 1973 te Nijmegen, verhuisde naar Amsterdam (flat Eeftink) en in 1981 - ze was toen 7 - door naar Almere. Daar leerde ze Frank Jan G. kennen, crimineel van professie.

Hun beider namen doken daarna in zeker twee onderzoeken naar hennepteelt en/of -handel op. Crimesite schreef daar in 2011 al over.

In een van de onderzoeken - Colorado genoemd - eiste het Openbaar Ministerie 4,7 miljoen euro van G., geld dat hij met drugshandel zou hebben verdiend. Esther Paul werd in die zaak vrijgesproken.

Maar in januari 2016 werd ze wel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld. Het hoger beroep in die zaak liep nog. 

Wist zij te veel? was dan ook de terechte vraag die De Telegraaf stelde.

De politie arresteerde eerst twee leden (40 en 32) van motorclub No Surrender, Giliamo 'Badboy' M. en Alan 'Rasta' B. Niet voor de moord, maar voor een overval op de woning van de moeder van G. in de Literatuurwijk te Almere op 8 december 2016. 

Iemand zou de twee leden van No Surrender hebben getipt dat bij de vrouw thuis een grote som gelds lag: 600.000 euro. Althans: enkele tonnen.

Esther Paul?

En dan zijn natuurlijk de vragen: geld van wie? En waarmee verdiend? 

Frank G.? Drugs?

Feit is dat Frank G. en Esther Paul in 2016 uit elkaar gingen - en vermoedelijk vóór 8 december. En op 8 december zou ze een relatie met Alan 'Rasta' B. hebben gehad.

In januari 2019 werd via De Telegraaf bekendgemaakt dat opnieuw twee mannen waren aangehouden, onder wie een voormalige buurman van Esther Paul.

Een paar minuten later had Het Parool er ook initialen bij: M.J. en zijn schoonzoon Q.V.

Mike J. was ooit beveiliger van Willem Endstra.

En weer later corrigeerde De Telegraaf: Victor K., zo heet de schoonzoon. Een vechtsporter met de bijnaam Tigri. 

Het Parool maakte daar weer Kuku V. van, maar wist wel weer te melden waaruit de marteling bestond waaraan Esther Paul blootstond: haar vingers waren afgeknipt.

Maar eind januari 2019 werd Mike J. wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers was J. juist de 'beschermengel' van het slachtoffer.

Hij wordt niet vervolgd, liet het OM in mei 2019 weten. Ook Q., Victor dan wel Kuku V. niet. 

Gebrek aan bewijs.

In juni 2019 sprak De Telegraaf met de broer van Esther. Hij vertelde dat zijn zus borderliner was, en een zwak had voor foute mannen. Ze zou boos zijn op Frank G. omdat die had beloofd ook voor haar te zorgen als hij in de gevangenis zat. Maar dat had hij verzuimd.

Bij wijze van wraak zou ze toen inderdaad die twee jongens van No Surrender hebben getipt dat bij de moeder van Frank G. (haar ex-schoonmoeder, dus) veel geld te halen was.

De familie van het slachtoffer is ervan overtuigd dat Frank G. verantwoordelijk is voor haar dood. Sterker: ze zien hem in staat dat klusje zelf opgeknapt te hebben.

Maar geen bewijs. Esther werd door haar moordenaar in het chalet al tot bloedens toe geslagen. De dader of daders staat/staan echter niet op de beelden die worden gemaakt van iedereen die via de hoofdingang het terrein op gaat. 

Die zijn vermoedelijk via de achteringang gegaan, waar geen camera staat.

Overigens had Esther Paul een Facebookpagina, waarop bovenstaande foto van haar stond - maar dan met hoofd. 

 11,9
KNMI Lelystad – 30-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 11:41

Reacties (0)

Log in om te reageren