Tikkende tijdbom Ismail

Datum
donderdag 25 augustus 2016
Adres
Gouwestraat
Plaats
Spijkenisse

De 52-jarige Liduina de Jong werd in aanwezigheid van haar dochter door haar ex-man doodgestoken, de 37-jarige Ismail G. uit Iran. G. belde zelf kort voor 6.30 uur de politie.

Een bekende van het stel vertelde tegenover het Algemeen Dagblad: 'Hij was een tikkende tijdbom. Toen ik donderdag hoorde dat in de Gouwestraat iemand om het leven was gebracht, wist ik direct om wie het ging. Dat kon bijna niet anders. Hij kon niet zonder Liduina, maar als hij bij haar was, werd het altijd ruzie.'

Na hun scheiding had G. de woning van het slachtoffer verlaten, maar woonde sinds kort weer bij haar in omdat hij zijn huur niet kon betalen. Hij had schulden en was verslaafd aan hero├»ne. 

Liduina de Jong had medelijden met hem en hem toegestaan op de bank te slapen.

Tijdens de rechtszaak bevestigde G. dat hij last had van waanidee├źn. Hij dacht dat Liduina een nieuwe vriend had en dat zij en haar familie een complot tegen hem smeedden om hem in de gevangenis te krijgen. Bijvoorbeeld door drugs in zijn auto te leggen en hem vervolgens bij de politie weg te tippen.

Hij zag haar dood als enige oplossing - en kreeg conform de eis tbs met dwangverpleging. Toen hij haar met het beeld doodsloeg was hij geheel ontoerekeningsvatbaar.


Slachtoffers

NaamLuidina de Jong
Geboren
Overleden25 aug. 2016

Daders/verdachten

NaamIsmael G.
Geboren
Overleden
 25,4
KNMI Rotterdam – 25-08-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 15:15

Reacties (0)

Log in om te reageren