Onderhuurder Mohammed Ghoumati doodgeschoten

Datum
woensdag 13 juli 2016
Adres
Crooswijkseweg
Plaats
Rotterdam

De schoten vielen in een woning in de wijk Crooswijk, Mohammed Ghoumati (35) stierf op het balkon.

De politie kreeg die avond de melding dat er in de woning werd ingebroken. Twee mannen (43 en 42 jaar oud) - ook Marokkanen - die zich in de woning bevonden, zijn aangehouden. Later werd nog een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, eveneens Marokkaan.

Zij zijn allen inmiddels weer vrijgelaten. Op basis van hun verklaringen en camerabeelden zocht de politie vervolgens naar vier mannen.

Eerst werden de 24-jarige Soufyan M. uit Amsterdam en de 28-jarige Ridouan el Y. (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden, in november 2016 Hicham E. (23) en Youssef A. (19), beiden eveneens uit Amsterdam.

De drie met een woning behoren tot een criminele jeugdbende uit Amsterdam-West.

Wat precies de aanleiding tot de schietpartij was, is (nog) onbekend. Maar vermoedelijk was roof het uitgangspunt.

Mogelijk heeft de schutter een vuurwapen met geluiddemper gebruikt. Of Mohammed Ghoumati het beoogde slachtoffer was of dat er in paniek is geschoten, is ook nog niet duidelijk. Volgens een buurman huurde Ghoumati de woning onder.

Een andere buurtbewoner beweerde dat hij voorafgaand aan de overval al een paar keer de politie had gebeld omdat er iets 'niet in de haak' was. Maar ze kwam niet.

Het is de tweede moord in Rotterdam in een paar dagen. En ook niet de laatste deze dag.


Slachtoffers

NaamMohammed Ghoumati
Geboren
Overleden13 jul. 2016
 15,5
KNMI Rotterdam – 13-07-2016

Labels

Bijgewerkt: 30-09-17 14:42

comments powered by Disqus