Abderrahim naar zijn dood gelokt

Datum
maandag 9 mei 2016
Adres
Kikkenstein
Plaats
Amsterdam

De 29-jarige Abderrahim Belhadj werd rond 5.30 uur bij flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost geliquideerd. 

Omwonenden hoorden een achttal schoten. Het slachtoffer werd op de galerij gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten.

De politie gaf deze foto van de moordenaar vrij:

Duidelijk werd dat Abderrahim Belhadj op de dodenlijst van Moordservice Op Wielen stond, een groep criminele dienstverleners waarvan in 2015 acht leden werden opgepakt na de vondst van een grote hoeveelheid zware aanvalswapens en explosieven in IJsselstein.

De groep zou een aantal liquidaties in voorbereiding hebben gehad en al drie liquidaties hebben uitgevoerd: op Mohammed Alarasi (januari 2014), op diens vriend Samir Jabli (december 2014) en - in april 2014 - op drugshandelaar Rinus Moerer. 

Vermoedelijk was er bij Alarasi sprake van een persoonsverwisseling en was Jabli toen al het eigenlijke doelwit. Ook zou de groep een aanslag willen hebben plegen op Rudolf K., de zakenpartner van Charles Zwolsman. 

Met andere woorden: huurmoordenaars.

In januari 2016 berichtte De Telegraaf al dat iemand die op de dodenlijst van de groep stond met de politie had gepraat en uitgebreide verklaringen had afgelegd. In totaal zouden op deze lijst acht namen staan.

Belhadj was er daar een van en hij was dan ook door de politie gewaarschuwd. Hij vertelde toen dat hij wist dat er een conflict om drugs was. Het bleef onduidelijk of Belhadj ook degene is geweest die uitgebreide verklaringen heeft afgelegd.

Overigens altijd goed mogelijk dat Belhadj in een geheel ander conflict het leven liet.

Rapper Jason L. alias JayJay werd tot 14 jaar cel veroordeeld. Hij was niet de moordenaar van Belhadj, maar had het slachtoffer via Whatsapp naar flat Kikkenstein gelokt. Daar zouden vrouwen zin hebben in seks.

Om 4.10 uur stuurde Jason L. via Snapchat een foto van de ingang van flat Kikkenstein aan zijn vriend Rigjendrig L.. De ingang waar anderhalf uur later Belhadj werd doodgeschoten.

In hoger beroep kreeg Jason L. 18 jaar, meer dan de eis in hoger beroep (15 jaar en 3 maanden) en dus ook meer dan de uitspraak in eerste aanleg. Het gerechtshof noemde L. vooral hardleers na eerdere veroordelingen.

Nu de schutter dus nog.

En de opdrachtgever. Op 27 februari 2024 oordeelde de rechtbank in het Marengo-proces dat Taghi in ieder geval niet de opdrachtgever was.

Althans, daar was geen bewijs voor.

Wel had hij zich vier maanden voor de moord schuldig gemaakt aan de voorbereiding van de liquidatie van Belhadj, aldus de rechtbank.

Maar die voorbereidshandelingen hebben dus niet bewijsbaar geresulteerd in de moord

Het is kortom mogelijk dat iemand hem voor was...

Het slachtoffer is overigens geen broer van Hamza Belhadj, een van de Staatsliedenbuurtschutters. Zij met die achternaam komen zo ongeveer wel allemaal uit hetzelfde dorp in Marokko.

Slachtoffers

NaamAbderrahim Belhadj
Geboren
Overledenmei 2016
 20,5
KNMI Schiphol – 09-05-2016

Labels

Bijgewerkt: 27-02-2024 11:00

Reacties (0)

Log in om te reageren