Moordenaar in de bajes overleden, zijn slachtoffer was Chichi

Datum
vrijdag 19 april 2013
Adres
Generaal Cronjéstraat
Plaats
Haarlem

José Maria S. G., de Spanjaard die op 29 februari 2016 in de Penitentiaire Inrichting Zuyderbos in Heerhugowaard door een overdosis drugs om het leven kwam, was de vermoedelijke moordenaar van de Braziliaanse prostituee Chichi (51).

De site dichtbij.nl gaf in 2015 onder de kop 'Hij liet haar alle hoeken van de kamer zien' een reconstructie.

'Het is zondag 21 april 2013. Twee vriendinnen van de Haarlemse Chichi, volgens buren werkzaam als prostituee, staan bij haar huis in de Cronjéstraat. Samen gaan ze naar een workshop. Er wordt meerdere keren aangebeld, maar niet open gedaan. Wel horen de vrouwen een hond blaffen binnen. Daarop vertrekken de vriendinnen weer.

Maandagavond 22 april schakelt één van de vrouwen toch de politie in. Het lichaam van de van oorsprong Braziliaanse vrouw wordt even later levenloos aangetroffen.

Wat heeft zich op het bewuste moment precies in de woning afgespeeld? Ergens tussen vrijdagavond 19 april en zaterdagochtend 20 april 2013 weet de verdachte het huis in de Cronjé binnen te komen. Hij laat de vrouw letterlijk 'alle hoeken van de kamer zien'. De 51-jarige wordt gestompt, geslagen en uiteindelijk vastgebonden op de grond gesmeten. De man is op zoek naar de kluis. Op het moment dat hij de woning verlaat, leeft de vrouw nog. Ze overlijdt uiteindelijk aan haar verwondingen.

Buurtbewoners reageerden verslagen op de dood van de vrouw. Ze liep vaak de wijk door met haar hondje in een kinderwagen. Het dier werd na het overlijden van zijn baasje bij vrienden ondergebracht.

Op 16 mei 2013 wordt na intensief onderzoek de Spaanse Beverwijker S.G. in Velsen-Noord aangehouden. Het DNA van de man zat in bloedvorm op de duct tape waarmee de vrouw was vastgebonden. Ook zijn internetgedrag en telefoongegevens leidden tot de aanhouding.

S.G. werd op 11 februari 2014 veroordeeld voor doodslag. Het OM had deze straf al geëist. Volgens de verdachte was hij alleen op zoek naar de kluis, en ging het hem niet om de vrouw zelf. Om die reden is hem ook diefstal ten laste gelegd. S.G. probeerde nog sporen te wissen door zijn auto naar de sloop te brengen en zijn schoenen weg te gooien, maar tevergeefs. Hij kreeg achttien jaar.'

José Maria S. G. kreeg voor de moord op Chichi 18 jaar cel. Nu is het alleen nog de vraag hoe die drugs de gevangenis van Heerhugowaard zijn binnengesmokkeld. Vorige week nog pleegden twee mensen in een gevangenis te Eindhoven zelfmoord met een vuurwapen dat naar binnen was gesmokkeld.

 0
KNMI IJmuiden – 19-04-2013

Bijgewerkt: 29-02-2016 23:19

Reacties (0)

Log in om te reageren