Lastige klant doodgeschoten

Datum
zaterdag 22 april 2000
Adres
Cabotstraat
Plaats
Amsterdam

Bert Meester uit de Orteliusstraat en een vriend stonden die zaterdagavond in snackbar West op hun bestelling te wachten en kennelijk duurde het die vriend te lang. Om de eigenaar te spoed te manen sloeg hij een vitrine aan diggelen. Daarop renden de twee de zaak uit, want een kennis van de eigenaar die ook aanwezig was, trok een vuurwapen: Atif M. De jongen – want dat was Atif M. met zijn 17 jaar nog – zette met de eigenaar de achtervolging in. In de Cabotstraat kwam het tot een treffen; Atif M. vuurde enkele schoten af. Ze troffen het slachtoffer dodelijk. Bert Meester werd 38. Een hoge prijs voor een vitrine die je niet hebt ingeslagen.

Het was niet de laatste keer dat we van Atif hoorden. In 2015 werd hij opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen-Noord. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Lucas Boom, eerder dat jaar in Zaandam. Atif M. werd in Amsterdam geboren, zijn vader in Karachi.

In juli 2017 kreeg Atif M. voor zijn rol in de poging tot liquidatie van Pjotr R. 20 jaar cel, net als Qio Guillermo C. Beiden hebben volgens de rechtbank geschoten. Chauffeur Karim S. kreeg 16 jaar, ook al omdat hij nauw bij de voorbereidingen was betrokken. Alejandro P. kreeg bij verstek 14 jaar (hij is voortvluchtig) en Genaro Joy L. 12,5 jaar.

Ooit vormden ze een vriendenclubje uit de Bijlmer, de E- en F-buurt.

 13,1
KNMI Schiphol – 22-04-2000

Bijgewerkt: 20-07-2017 10:48

Reacties (0)

Log in om te reageren