15.000 beloning voor oplossing moord transseksueel

Datum
maandag 23 juni 2003
Adres
Seineweg
Plaats
Amsterdam

Justitie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op de 34-jarige transseksuele prostituee Jody (geboren 16 november 1968) uit Ecuador. Het lichaam van de man/vrouw werd in juni 2003 bij sportpark Spieringhorn gevonden.

In Opsporing Verzocht van 1 december 2015 liet het cold case team dat de zaak opnieuw onderzoekt weten dat het 'gemerkte mes' dat op de plaats delict is achtergelaten een goed spoor is.

'Jody werd uiteindelijk gewurgd, maar is eerst met een mes in haar hoofd en handen gestoken. Het mes is achtergebleven en is van het merk Victorinox. Het heeft een fibrox heft, dat vooral in de horeca wordt gebruikt.

Het heeft een flexibel lemmet en is juist daarom een heel bijzonder mes.

Het is een professioneel, veelgebruikt en daardoor afgesleten mes, dat waarschijnlijk aan de bovenkant door de eigenaar is gemerkt. Aan de bovenkant in het zwart van het heft zit aan weerszijden een inkepinkje. Bijvoorbeeld koks doen dat wel eens als een soort handtekening, om te voorkomen dat iemand anders hun mes gebruikt.'

Aldus Opsporing Verzocht. Als zo'n oude zaak in Opsporing Verzocht wordt gebracht heeft het cold case team overigens doorgaans al een idee van de dader.

Het was niet de eerste prostituee die dood (en verminkt) bij sportpark Spieringhorn werd aangetroffen. In 1980 vonden wandelaars het lichaam van de 20-jarige Joegoslavische Dominica Ersek. Ze was in een tapijt gerold.

Maar het is de vraag of ze werd vermoord; mogelijk nam ze een overdosis. Haar hoofd en rechterarm ontbraken, vermoedelijk om identificatie ter bemoeilijken. Ze had tatoeages.

Ze was niet op het sportpark onthoofd en verminkt, maar het kostte de politie weinig moeite uit te vinden waar wel: het tapijt was in de rui en het spoor leidde naar de woning van de 29-jarige Surinamer Ronald M. Die woning was een enorme puinhoop, maar zijn badkamer was fris geschilderd.

Toch werden nog resten van de vrouw gevonden. Maar de politie kon uiteindelijk dus niet bewijzen waaraan ze was gestorven. Mogelijk had M. alleen de Wet op de lijkbezorging overtreden.


Slachtoffers

NaamByron Ramiro Fierro Pineda
Geboren11 nov. 1968
Overleden23 jun. 2003
 19,3
KNMI De Bilt – 23-06-2003

Bijgewerkt: 01-12-2015 22:26

Reacties (0)

Log in om te reageren