Compositietekeningen moordenaar Zengin

Datum
donderdag 15 oktober 2015
Adres
Derkinderenstraat
Plaats
Amsterdam

Op 15 oktober werd in het pand Derkinderenstraat 11 in Nieuw-West de 37-jarige gewezen advocaat en vader van twee dochters Haydar Zengin in het kantoor van een bouwbedrijf doodgeschoten. Het slachtoffer zou daar als administratief medewerker hebben gewerkt. Zengin - geboren in Kir┼čehir, Turkije - was lid van de AK Parti van de Turkse president Erdogan (afdeling Amsterdam) en toonde zich een tegenstander van de Koerdische arbeiderspartij PPK. Maar of daarin het motief ligt, is nog volstrekt onzeker. Hij moet tussen 14 en 15.10 uur zijn doodgeschoten. Zengin was gescheiden en had sinds kort weer een relatie.

Op 11 november 2015 vond in hetzelfde pand om 16.45 uur een nieuwe schietpartij plaats. Een 49-jarige man uit Leiden raakte daarbij zwaargewond, E.Z. Hij is de eigenaar van het bouwbedrijf waarvoor Zengin werkte. Volgens getuigen was de schutter op 11 november een blanke, blonde man van ongeveer 1.70 meter en een woordvoerder van de politie uitte in Opsporing Verzocht het vermoeden dat die blanke, blonde man ook de moordenaar van Zengin is.

Het is dus goed mogelijk dat Zengin slachtoffer was van een persoonsverwisseling en dat de eigenaar van het bouwbedrijf het eigenlijke doelwit was. Zengin werkte al wat langer bij het bouwbedrijf, maar had nog maar drie weken het bureau in gebruik waarachter hij werd vermoord. De politie maakte niet bekend wie eerder dat bureau in gebruik had en over de eigenaar - de man die bij de tweede aanslag gewond raakte - werd ook al opvallend weinig gemeld. De vraag is: had de eigenaar een conflict? En wat heeft hij de politie na de moord op zijn medewerker over dat conflict verteld?

Zie voor Opsporing Verzocht: http://web.avrotros.nl/opsporingverzocht/zaken/201...

Slachtoffers

NaamHaydar Zengin
Geboren1977
Overleden15 okt. 2015

Daders/verdachten

NaamBlonde man
Geboren
Overleden

Op basis van de verklaringen van drie getuigen die de vermoedelijke moordenaar van Haydar Zengin goed hebben gezien zijn drie compositietekeningen gemaakt. Hij zou 1.75-1.80 m lang zijn, blank tot zeer lichtgetint en hij had een (lichtgekleurde) stoppelbaard. Alle getuigen noemen zijn donkere muts.

 7,2
KNMI Schiphol – 15-10-2015

Labels

Bijgewerkt: 21-08-17 11:52

comments powered by Disqus