Marchano Pocorni in Suriname geliquideerd

Datum
maandag 2 maart 2015
Adres
Wolframstraat
Plaats
Paramaribo, Suriname

En weer moeten we een kunstgreep toepassen. Suriname staat niet op de kaart, dus nemen we symbolisch het Surinameplein. In Paramaribo werd namelijk in de nacht van maandag op zondag 2 maart de Amsterdamse crimineel Marchano Pocorni geliquideerd. Pocorni werd om 4.00 uur (8.00 uur Nederlandse tijd) door twee mannen in de PP ShiSha Lounge in de Wolframstraat op de hoek met de Heliumstraat in Paramaribo-Noord onder vuur genomen. Hij overleed ter plaatse. Een van de mannen schoot Pocorni in zijn hoofd, de andere dekte de aftocht van de schutter. Op een van de foto's die onmiddellijk na de moord met een mobiele telefoon werden gemaakt, ligt Pocorni - lichte broek, donker t-shirt - in foetushouding, met zijn hoofd in een plas bloed groter dan zijn lichaam. Zie voor camerabeelden YouTube.

In oktober 2014 was in Amsterdam al een aanslag op hem gepleegd, toen schutters het vuur openden op de aanwezigen in café De Zon in de Pretoriusstraat in Oost, dat eigendom is van zijn vriendin en/of schoonvader. Pocorni bleef toen ongedeerd; twee mannen raakten (zwaar)gewond. Een van hen kreeg een kogel in zijn hoofd. Pocorni vluchtte daarop naar Suriname.

Pocorni was volgens justitie een van de moordenaars van Najeb Bouhbouh in Antwerpen (2012), een vriend van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Dat betekent niet dat de opdrachtgever uit het kamp van Martha komt, als de moord al verband houdt met de oorlog in de Marokkaanse onderwereld.

Het betekent wel dat beide moordenaars van Bouhbouh zelf nu ook zijn vermoord: tweede schutter Rida Bennajem werd al in 2013 in Amsterdam doodgeschoten. Een derde betrokkene pleegde zelfmoord: Chris Bouman. Hij verhing zich in zijn cel.

Pocorni begon ooit als inbreker en overvaller. Hij trok de aandacht (van de politie) door met geld te smijten. Hij stierf in de stad waar hij werd geboren. Volgens zijn advocaat had hij realiteitszin genoeg om te beseffen dat mensen het op hem gemunt hadden. Maar dat weerhield hem er niet van een feest in de PP ShiSha Lounge te bezoeken. De daders zouden geen Surinamers zijn.

In maart 2015 werd bekend dat die maand ook de vrouw van Pocorni in Suriname is overleden, maar niet als gevolg van een misdrijf.

Slachtoffers

NaamMarchano Petrick Pocorni
Geboren1977
Overleden2 mrt. 2015

Labels

Bijgewerkt: 05-10-2018 15:34

Reacties (0)

Log in om te reageren