Schoonmoeder crimineel doodgeschoten

Datum
woensdag 14 januari 2015
Adres
Pieter van der Werfstraat
Plaats
Amsterdam

De schoonzoon van de vrouw die op 14 januari 2015 bij een persoonswisseling werd doodgeschoten, blijkt begin februari 2015 te zijn aangehouden wegens verboden wapenbezit. Mehmet Hasan D. (46) werd samen met Unal G. en Tacettin S. opgepakt. In hun bezit vond de politie een

handvuurwapen van het Tsjechische merk CZ en pistoolmitrailleur met verlengd magazijn van het merk

Beretta.

Advocaat Jeroen van Weers van D. verklaarde tegenover de NOS dat zijn cliënt de wapens niet had aangeschaft om een liquidatie te plegen (zoals hoofdcommissaris eerder Aalbersberg had gesuggereerd), bijvoorbeeld om de moord op zijn schoonmoeder te wreken, maar omdat hij bang was. Vermoedelijk was D. namelijk het eigenlijke doelwit van de aanslag die zijn schoonmoeder het leven kostte.

Van Weers ontkende verder dat er een verband is met de liquidatie van Baris Önder, eind april 2015 in Osdorp. De vrouw van D. had eerder een relatie met Önder.

Mehmet D. moet volgende week voor de rechter verschijnen.

Eerder bericht:

De 60-jarige Beyhan Demirci zat die avond tegen 22.00 uur op het balkon van haar woning op de derde verdieping te roken toen ze vanaf de galerij met een kalasjnikov werd beschoten. Vermoedelijk was zij niet het beoogde doelwit: de vrouw (geboren in Tokat, Turkije) was geen bekende van de politie. Het kan dat de schutter dacht - het was immers donker - haar criminele schoonzoon Mehmet D. (46) voor de loop te hebben. Kort na de schietpartij werd aan de Bob Hope in Osdorp een brandende auto aangetroffen.

Inmiddels - eind maart 2015 - heeft de politie twee mannen van 22 en 25 jaar aangehouden, mede op basis van sporen die in de vluchtauto zijn gevonden. De 22-jarige zat al vast voor een ander vergrijp.

De liquidatie van Demirci was de tweede van drie schietpartijen in korte tijd waarbij de verkeerde werd gedood, na Stefan Eggermont (in 2014) en Augustine Nyantakyi (twee weken na Demirci).

Het is de tweede moord in de Pieter van der Werfstraat ooit. Op 8 juni 1993 sloeg de 33-jarige Robert van W. in zijn woning op 17-1 Barry Bennemeer dood, toen bleek dat Bennemeer (23) maar 2.500 van de 22.5000 gulden bij zich had die hij Van W. schuldig was. Omdat het hoofd van het slachtoffer onder het bloed zat en Van W. daar niet tegen kon, trok hij een vuilniszak over het hoofd. Van W. liet het lijk - midden in de zomer! - weken in zijn woning liggen.

Slachtoffers

NaamBeyhan Demirci
Geboren1954
Overleden14 jan. 2015
 4,4
KNMI Schiphol – 14-01-2015

Labels

Bijgewerkt: 23-01-2020 15:20

Reacties (0)

Log in om te reageren