Champagnefles versus vuurwapen, dood versus 10 jaar

Datum
zaterdag 27 september 2014
Adres
Mekongweg
Plaats
Amsterdam

De 32-jarige Kelvin Tettey werd in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 september rond 4.15 uur doodgeschoten tijdens dancefeest Afro Dance XXL in club The Sand in het Westelijk Havengebied door - althans volgens politie en justitie in Opsporing Verzocht d.d. 3 maart 2015 - de Nigeriaan Kehinde Gbolahan S., bijgenaamd Kenny.

In april 2016 kon hij worden aangehouden, toen hij zich meldde op het politiebureau. En in maart 2017 eiste de officier van justitie 10 jaar tegen hem.

Het slachtoffer was afkomstig uit Ghana, gebruikte verschillende identiteiten en was geen onbekende van de politie. Volgens Het Parool was hij in Amsterdam-Zuidoost bekend onder de naam Gene Kelvin Hackman. De krant baseerde dit vermoeden op gesprekken met vrienden uit Zuidoost.

Die avond ontstond ruzie tussen Kelvin Tettey en Kehinde S., maar waarover die ging werd ook tijdens de zitting niet duidelijk. Het slachtoffer was een bekende van de politie (fraude en drugs) en ook S. Hij was eveneens veroordeeld wegens fraude. Maar volgens de politie was de ruzie niet het gevolg van hun criminele activiteiten.

In ieder geval sloeg Kelvin Tettey eerst S. met een champagnefles op zijn hoofd en trok S. daarop een omgebouwd alarmpistool en schoot Tettey in zijn borst.

Althans, dat verklaarden getuigen. S. zelf ontkende te hebben geschoten. 'Ik kreeg ineens een klap op mijn hoofd, misschien wel met een fles, ik weet het niet. Ik was gedesoriënteerd en heb voor mijn leven moeten rennen,' hoorde Het Parool hem zeggen.

De rechtbank veroordeelde hem conform tot 10 jaar.

In november 2013 werd er ook al geschoten bij The Sand en op 4 januari 2014 werd in de Slauerhoffstraat in Nieuw-West de 39-jarige Aytas Göraler geliquideerd. Hij was oud-eigenaar van de club. Het is onduidelijk of de zaken met elkaar in verband staan. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft The Sand voor onbepaalde tijd gesloten.

Slachtoffers

NaamKelvin Tettey
Geboren1982
Overleden27 sep. 2014

Daders/verdachten

NaamKehinde Gbolahan S.
Geboren2 jun. 1982
Overleden
 15,6
KNMI Schiphol – 27-09-2014

Labels

Bijgewerkt: 30-03-2017 15:04

Reacties (0)

Log in om te reageren